Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Mange bønder har investert millionsummar i moderne utstyr til produksjonen, mellom anna automatiske mjølkemaskiner med dataovervaking. Det digitale næringslivet føreset velfungerande nettilgang.
Foto: Lev Dolgachov/Mostphotos
Lar vi pengane styre internettutbygginga, skapar vi eit avstandsbasert klasseskilje som er både urettvist og unødvendig.
Mange bønder har investert millionsummar i moderne utstyr til produksjonen, mellom anna automatiske mjølkemaskiner med dataovervaking. Det digitale næringslivet føreset velfungerande nettilgang.
Foto: Lev Dolgachov/Mostphotos
Lar vi pengane styre internettutbygginga, skapar vi eit avstandsbasert klasseskilje som er både urettvist og unødvendig.
Mange bønder har investert millionsummar i moderne utstyr til produksjonen, mellom anna automatiske mjølkemaskiner med dataovervaking. Det digitale næringslivet føreset velfungerande nettilgang.
Foto: Lev Dolgachov/Mostphotos
Lar vi pengane styre internettutbygginga, skapar vi eit avstandsbasert klasseskilje som er både urettvist og unødvendig.
Vatn pluss bobler, men utan smakstilsetting.
Vatn med kolsyre er ein liten drope sadomasokisme på kjøkkenbenken.
Vatn pluss bobler, men utan smakstilsetting.
Vatn med kolsyre er ein liten drope sadomasokisme på kjøkkenbenken.
Vatn pluss bobler, men utan smakstilsetting.
Vatn med kolsyre er ein liten drope sadomasokisme på kjøkkenbenken.
Saktesteikt gris riven i småbitar. Må vi verkeleg reise tur–retur Tyskland for å få det til?
Foto: Michael J. Bennett / Wikimedia Commons
Trudde du eksosskinka forsvann? Ho har berre vorte riven i fillebitar.
Saktesteikt gris riven i småbitar. Må vi verkeleg reise tur–retur Tyskland for å få det til?
Foto: Michael J. Bennett / Wikimedia Commons
Trudde du eksosskinka forsvann? Ho har berre vorte riven i fillebitar.
Saktesteikt gris riven i småbitar. Må vi verkeleg reise tur–retur Tyskland for å få det til?
Foto: Michael J. Bennett / Wikimedia Commons
Trudde du eksosskinka forsvann? Ho har berre vorte riven i fillebitar.
Rosa eller gul. Er ikkje pinneismangfaldet større enn dette?
Om vi skal tru dei store iskremprodusentane, skal vi i sommar vere kliss like.
Rosa eller gul. Er ikkje pinneismangfaldet større enn dette?
Om vi skal tru dei store iskremprodusentane, skal vi i sommar vere kliss like.
Rosa eller gul. Er ikkje pinneismangfaldet større enn dette?
Om vi skal tru dei store iskremprodusentane, skal vi i sommar vere kliss like.
Små, lovlege og kontroversielle: hampfrø utan skal.
Foto: Wikimedia Commons
Kva er eigentleg gale med hamp?
Små, lovlege og kontroversielle: hampfrø utan skal.
Foto: Wikimedia Commons
Kva er eigentleg gale med hamp?
Små, lovlege og kontroversielle: hampfrø utan skal.
Foto: Wikimedia Commons
Kva er eigentleg gale med hamp?
Dette synet må no kunne berge den verste skitdagen. Eller?
Foto: pxhere.com
Heilt unødvendig og usunn mat må i det minste fungere sånn reint teknisk.
Dette synet må no kunne berge den verste skitdagen. Eller?
Foto: pxhere.com
Heilt unødvendig og usunn mat må i det minste fungere sånn reint teknisk.
Dette synet må no kunne berge den verste skitdagen. Eller?
Foto: pxhere.com
Heilt unødvendig og usunn mat må i det minste fungere sånn reint teknisk.