20211105
Fond
Frå matfatet
Industrikraft kan vere kompliserte greier.
Suppe treng vatn og grønsaker, men sjølve magien ligg ein annan stad: Du må ha krafta med deg.
Foto: Pxhere.com
Suppe treng vatn og grønsaker, men sjølve magien ligg ein annan stad: Du må ha krafta med deg.
Foto: Pxhere.com
Vatn er på mange måtar utgangspunktet for all matlaging. Vi kokar i vatn, dampar over vatn, tørkar vekk vatn og tilset vatn i det som er for tørt. Men berre vatn vert ofte litt smaklaust – særleg som base for suppe – og difor har vi utvikla smaksforsterkarar som kraft, buljong og fond, som til sjuande og sist er tre variantar av det same.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.