Mat Finaste finnbiffen «Seier eg at eg skal invitere på finnbiff, blir folk berre glade. Dei veit at dei skal få smake noko av det beste landet vårt har å by på av ingrediensar, med reinkjøt som helten.»
Mat «Eg blir invitert på krepselag årleg. I år var eg så heldig å kunne stikke av med restane, nærare bestemt to fulle bereposar med krepseskal.»
Mat Skogens gull Eg er så heldig å ha vener med hytte, og dei forsyner meg med alt eg orkar av godsaker som veks på bakken.
Mat Suppehimmelen «Eg skjønar meg ikkje på kakebakst, for oppskriftene er så biskopstrenge, dei har lite slingringsmon for kreative påhitt.»
Mat Møyraste kyllingen Matmonsen: «Både oliven og kapers vert til små, milde saltbomber, og den smaken vil du gjerne ha.»
Mat Luksus con carne I mine unge dagar på Club 7, sjølvaste motkulturbastionen på sytti- og åttitalet, stod chili con carne alltid på menyen.
Mat Det eg snakkar om når eg snakkar om potetsalat Eg forstår at folk går i butikken og fiskar med seg ei pakke ferdig potetsalat. Men sanninga er at du enkelt kunne laga han så mykje meir sexy sjølv.
Mat LETTE DAGAR Kva et me i desse dagar? Sjølvsagt noko lett, og det kanskje lettaste eg veit, er spagetti med sitron.
Mat Hane i gryta Folk som er redde for raudvinsflekkar på den kvite duken sin, går glipp av noko essensielt her i livet.
Mat Røykt magi Det er éin ting mange kulturar i store delar av verda har kome fram til som sanning, og det er at det er ein særs god idé å røykje kjøt.
Mat Den fyrste olje Mirakelet skjer igjen, krokusen og blåklokka spirer, knoppar skyt ut overalt, og det er blitt tid for lettare kost.
Mat Karrisild Eg har ikkje mange juletradisjonar, men sidan det ofte fell på meg å steikje og styre på kjøkenet, har eg endra meg litt dei siste åra