Frå matfatet I Siri Helle «Mest overraska vart eg kanskje likevel over dei potetchipsbaserte julekalendrane» Ein liten advent kan forte verte ein vane.
Frå matfatet Kjøt frå havet No kan du kjøpe lasagne med kjøtdeig laga av kappedyr. Men er det eit framskritt?
Matmonsen «Ja, eg veit at eg burde skrive om fårikål i desse dagar. Men sidan alle andre gjer det, lar eg vere» Dagfinn Nordbø vil heller fortelje litt om alt tullet han gjorde på åttitalet.
Frå matfatet Kvifor er det slik at den usunne maten er den som smakar best? Siri Helle skriv om mat i Dag og Tid.
Bok «Manglande presisjon kan fort gå under radaren i ein podkast, men vert altfor tydelege i trykt tekst» Siri Helle melder Mat av Wolfgang Wee og Birger Svihus.
Matmonsen I Dagfinn Nordbø Eplekjekk Kva skulle vi med plen? Spele golf, kanskje? Nei, far, her skulle det vekse mat.
Frå matfatet Pølser og pålegg er i ferd med å verte gøymestadar for lureri. Les matspalta til Siri Helle.
Matmonsen «Eg held meg gjerne til den klassiske oppskrifta, med luksuriøse rekesmørbrød. Så kan eg koke rekekraft etterpå.»
Matmonsen I Dagfinn Nordbø «Côte de boeuf er solide saker, det krev sin mann og si kvinne, og er perfekt for å dele.»
Frå matfatet I Siri Helle Dadlar knyter oss saman. Difor bør dei etast med varsemd og respekt. Les om mat i DAG OG TID.
Mat I Dagfinn Nordbø «No for tida, når eg kan kalle meg vaksen, lagar eg faktisk gjerne ein salat, då helst til middag»
Intervju I Christiane Jordheim Larsen Forvirrande matvareprisar Regjeringa kalla daglegvarebransjen inn på teppet for å få forklart prisen på fiskebollar og leverpostei. Kva kom ut av det?
Frå matfatet Ultraprosessert mat Kven skal vi tru på når ikkje eingong Helsedirektoratet klarer å halde sin eigen tråd om kva som er sunn mat?
Mat I Dagfinn Nordbø Eg er kaffiholikar Før eg kan gjere noko som helst om morgonen, må eg ha i meg to bøtter kaffi. Med mjølk.
Matmonsen I Dagfinn Nordbø Kvardagslam Legg gjerne eit flott, nedsett lammelår eller ei surra steik i frysen, så har du til ein overdådig grillfest når dagane vert varmare.
Matmonsen I Dagfinn Nordbø Heltane Det er ikkje lett å førestille seg ei verd utan grønsaker. Ein middag utan – ja, det er mogleg, men det skjer ikkje ofte.
Frå matfatet I Siri Helle Matprisar Om prisane på mat skal få skulda for at renta ikkje går ned, skal vi i alle fall vite kva prisauken kjem av.
Frå matfatet I Siri Helle Mellomrom på meieriet Treng vi den åttande feittvarianten av fersk drikkemjølk, eller var det nok med dei sju vi hadde frå før?
Matmonsen I Dagfinn Nordbø Eg vaks opp med rakfisk og sprøsteikt småsild til middag. Bli no ikkje forundra om eg lever til eg blir hundre.
Frå matfatet I Siri Helle Mat og næringsstoff NRK prøver å opne for fritt godteforbruk, men nokre høner er ikkje heilt samde.
Mat I Dagfinn Nordbø Å lage mat til dei som er nære i livet ditt, er eit kjærleiksspråk. Det finaste.
Matmonsen Mat for skrotnissar «Brødkniven fann eg ikkje, så brødet måtte skjerast med ein liten grønsakkniv. Men – alt går om ein berre er svolten nok.»
Matmonsen Krydderkaos «Garam masala» er eit eventyrleg smakfullt krydder for mat du ønskjer ei sterkare djupn i.
Mat Finaste finnbiffen «Seier eg at eg skal invitere på finnbiff, blir folk berre glade. Dei veit at dei skal få smake noko av det beste landet vårt har å by på av ingrediensar, med reinkjøt som helten.»
Mat Skogens gull Eg er så heldig å ha vener med hytte, og dei forsyner meg med alt eg orkar av godsaker som veks på bakken.
Frå matfatet Slaktetid Så er det offisielt: Kvalitetssjekken på slakteria er ikkje anna enn eit volummål.
Mat Suppehimmelen «Eg skjønar meg ikkje på kakebakst, for oppskriftene er så biskopstrenge, dei har lite slingringsmon for kreative påhitt.»
Mat Møyraste kyllingen Matmonsen: «Både oliven og kapers vert til små, milde saltbomber, og den smaken vil du gjerne ha.»
Mat Luksus con carne I mine unge dagar på Club 7, sjølvaste motkulturbastionen på sytti- og åttitalet, stod chili con carne alltid på menyen.
Mat Det eg snakkar om når eg snakkar om potetsalat Eg forstår at folk går i butikken og fiskar med seg ei pakke ferdig potetsalat. Men sanninga er at du enkelt kunne laga han så mykje meir sexy sjølv.
Frå matfatet Kosthaldsråd Det einaste som er heilt sikkert, er at vitskapen framleis slit med å finne ut kva som er sunt og ikkje.
Helse Å ete er ingen spøk Bør vi ete med glede? Vi guidar deg gjennom innspela til nye nasjonale kostråd.
Mat Hane i gryta Folk som er redde for raudvinsflekkar på den kvite duken sin, går glipp av noko essensielt her i livet.
Frå matfatet Isbilen spelar høgt, men taper på kvalitet. Kor mykje vatn er det eigentleg mogleg å ha i ein iskrem og framleis få han til å likne ein fløyteis?
Frå matfatet Smør og margarin Smør er éin ting, margarin noko anna – og eit nytt produkt må våge å velje kor det høyrer heime.
Mat Røykt magi Det er éin ting mange kulturar i store delar av verda har kome fram til som sanning, og det er at det er ein særs god idé å røykje kjøt.
Frå matfatet «Mjølkeprisen vi betaler i butikken, er ikkje regulert av noko anna enn betalingsviljen vår.»
Frå matfatet Ferdigmiddag Det kan sjå ut som smådriftsfordelar bør få dominere norsk ferdigmatproduksjon.