Frå matfatet Pølser og pålegg er i ferd med å verte gøymestadar for lureri. Les matspalta til Siri Helle.
Matmonsen «Eg held meg gjerne til den klassiske oppskrifta, med luksuriøse rekesmørbrød. Så kan eg koke rekekraft etterpå.»
Matmonsen I Dagfinn Nordbø «Côte de boeuf er solide saker, det krev sin mann og si kvinne, og er perfekt for å dele.»
Frå matfatet I Siri Helle Dadlar knyter oss saman. Difor bør dei etast med varsemd og respekt. Les om mat i DAG OG TID.
Mat I Dagfinn Nordbø «No for tida, når eg kan kalle meg vaksen, lagar eg faktisk gjerne ein salat, då helst til middag»
Intervju I Christiane Jordheim Larsen Forvirrande matvareprisar Regjeringa kalla daglegvarebransjen inn på teppet for å få forklart prisen på fiskebollar og leverpostei. Kva kom ut av det?
Frå matfatet Ultraprosessert mat Kven skal vi tru på når ikkje eingong Helsedirektoratet klarer å halde sin eigen tråd om kva som er sunn mat?
Mat I Dagfinn Nordbø Eg er kaffiholikar Før eg kan gjere noko som helst om morgonen, må eg ha i meg to bøtter kaffi. Med mjølk.
Matmonsen I Dagfinn Nordbø Kvardagslam Legg gjerne eit flott, nedsett lammelår eller ei surra steik i frysen, så har du til ein overdådig grillfest når dagane vert varmare.
Matmonsen I Dagfinn Nordbø Heltane Det er ikkje lett å førestille seg ei verd utan grønsaker. Ein middag utan – ja, det er mogleg, men det skjer ikkje ofte.
Frå matfatet I Siri Helle Matprisar Om prisane på mat skal få skulda for at renta ikkje går ned, skal vi i alle fall vite kva prisauken kjem av.
Frå matfatet I Siri Helle Mellomrom på meieriet Treng vi den åttande feittvarianten av fersk drikkemjølk, eller var det nok med dei sju vi hadde frå før?
Matmonsen I Dagfinn Nordbø Eg vaks opp med rakfisk og sprøsteikt småsild til middag. Bli no ikkje forundra om eg lever til eg blir hundre.
Frå matfatet I Siri Helle Mat og næringsstoff NRK prøver å opne for fritt godteforbruk, men nokre høner er ikkje heilt samde.
Mat I Dagfinn Nordbø Å lage mat til dei som er nære i livet ditt, er eit kjærleiksspråk. Det finaste.
Matmonsen Mat for skrotnissar «Brødkniven fann eg ikkje, så brødet måtte skjerast med ein liten grønsakkniv. Men – alt går om ein berre er svolten nok.»
Matmonsen Krydderkaos «Garam masala» er eit eventyrleg smakfullt krydder for mat du ønskjer ei sterkare djupn i.