Matmonsen «Ja, eg veit at eg burde skrive om fårikål i desse dagar. Men sidan alle andre gjer det, lar eg vere» Dagfinn Nordbø vil heller fortelje litt om alt tullet han gjorde på åttitalet.
Frå matfatet Kvifor er det slik at den usunne maten er den som smakar best? Siri Helle skriv om mat i Dag og Tid.
Bok «Manglande presisjon kan fort gå under radaren i ein podkast, men vert altfor tydelege i trykt tekst» Siri Helle melder Mat av Wolfgang Wee og Birger Svihus.
Matmonsen I Dagfinn Nordbø Eplekjekk Kva skulle vi med plen? Spele golf, kanskje? Nei, far, her skulle det vekse mat.
Frå matfatet Pølser og pålegg er i ferd med å verte gøymestadar for lureri. Les matspalta til Siri Helle.
Matmonsen «Eg held meg gjerne til den klassiske oppskrifta, med luksuriøse rekesmørbrød. Så kan eg koke rekekraft etterpå.»
Matmonsen I Dagfinn Nordbø «Côte de boeuf er solide saker, det krev sin mann og si kvinne, og er perfekt for å dele.»
Frå matfatet I Siri Helle Dadlar knyter oss saman. Difor bør dei etast med varsemd og respekt. Les om mat i DAG OG TID.
Mat I Dagfinn Nordbø «No for tida, når eg kan kalle meg vaksen, lagar eg faktisk gjerne ein salat, då helst til middag»
Intervju I Christiane Jordheim Larsen Forvirrande matvareprisar Regjeringa kalla daglegvarebransjen inn på teppet for å få forklart prisen på fiskebollar og leverpostei. Kva kom ut av det?
Frå matfatet Ultraprosessert mat Kven skal vi tru på når ikkje eingong Helsedirektoratet klarer å halde sin eigen tråd om kva som er sunn mat?
Mat I Dagfinn Nordbø Eg er kaffiholikar Før eg kan gjere noko som helst om morgonen, må eg ha i meg to bøtter kaffi. Med mjølk.
Matmonsen I Dagfinn Nordbø Kvardagslam Legg gjerne eit flott, nedsett lammelår eller ei surra steik i frysen, så har du til ein overdådig grillfest når dagane vert varmare.
Matmonsen I Dagfinn Nordbø Heltane Det er ikkje lett å førestille seg ei verd utan grønsaker. Ein middag utan – ja, det er mogleg, men det skjer ikkje ofte.
Frå matfatet I Siri Helle Matprisar Om prisane på mat skal få skulda for at renta ikkje går ned, skal vi i alle fall vite kva prisauken kjem av.
Frå matfatet I Siri Helle Mellomrom på meieriet Treng vi den åttande feittvarianten av fersk drikkemjølk, eller var det nok med dei sju vi hadde frå før?
Matmonsen I Dagfinn Nordbø Eg vaks opp med rakfisk og sprøsteikt småsild til middag. Bli no ikkje forundra om eg lever til eg blir hundre.
Frå matfatet I Siri Helle Mat og næringsstoff NRK prøver å opne for fritt godteforbruk, men nokre høner er ikkje heilt samde.
Mat I Dagfinn Nordbø Å lage mat til dei som er nære i livet ditt, er eit kjærleiksspråk. Det finaste.
Matmonsen Mat for skrotnissar «Brødkniven fann eg ikkje, så brødet måtte skjerast med ein liten grønsakkniv. Men – alt går om ein berre er svolten nok.»