Samfunn Krydderkaos «Garam masala» er eit eventyrleg smakfullt krydder for mat du ønskjer ei sterkare djupn i.
Mat Finaste finnbiffen «Seier eg at eg skal invitere på finnbiff, blir folk berre glade. Dei veit at dei skal få smake noko av det beste landet vårt har å by på av ingrediensar, med reinkjøt som helten.»
Mat Skogens gull Eg er så heldig å ha vener med hytte, og dei forsyner meg med alt eg orkar av godsaker som veks på bakken.
Mat Suppehimmelen «Eg skjønar meg ikkje på kakebakst, for oppskriftene er så biskopstrenge, dei har lite slingringsmon for kreative påhitt.»
Frå matfatet Slaktetid Så er det offisielt: Kvalitetssjekken på slakteria er ikkje anna enn eit volummål.
Mat Møyraste kyllingen Matmonsen: «Både oliven og kapers vert til små, milde saltbomber, og den smaken vil du gjerne ha.»
Mat Luksus con carne I mine unge dagar på Club 7, sjølvaste motkulturbastionen på sytti- og åttitalet, stod chili con carne alltid på menyen.
Mat Det eg snakkar om når eg snakkar om potetsalat Eg forstår at folk går i butikken og fiskar med seg ei pakke ferdig potetsalat. Men sanninga er at du enkelt kunne laga han så mykje meir sexy sjølv.
Frå matfatet Kosthaldsråd Det einaste som er heilt sikkert, er at vitskapen framleis slit med å finne ut kva som er sunt og ikkje.
Helse Å ete er ingen spøk Bør vi ete med glede? Vi guidar deg gjennom innspela til nye nasjonale kostråd.