Frå innsida

Norske matskattar nr. 89: «mør med chips»

Publisert

Ein noko særprega matskatt opnar det nye året for Innsida si evige spalte. Denne gongen skal me til Ørsta og noko av ein lokal favoritt. Eigentleg heiter det morr, men sunnmøringane seier både mår og mør.

Alle sunnmøringar likar morrpølse, enten ho er fersk eller speka. Morr i fersk utgåve er ei grov pølse med svinekjøt og spekk, og han er eit viktig innslag i jola for mange sunnmøringar. Spekemorr kan gjerne ha både storfe og får i seg. Han vert ofte røykt.

Innsida var tradisjonen tru ein tur innom Ørsta før jol og den populære Landbrukskonferansen, som i tillegg til fagleg påfyll og inspirasjon inkluderer ein stor jolemiddag med lokalt pinnekjøt, morrpølse og eit rekordstort dessertbord.

Digital tilgang – heilt utan binding

Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.


Eller kjøp eit anna abonnement