20220107
Eple
Frå matfatet
Prosentar kan vere ei større utfordring enn oksygennivå for norske vintereple.
No held norske eple seg ferske heilt til våren. Men klarer dei konkurransen?
Foto: Frank May / NTB
No held norske eple seg ferske heilt til våren. Men klarer dei konkurransen?
Foto: Frank May / NTB
Eit eple. Raudt, men ikkje knallraudt – spettete, farga av litt ujamn tilgang på sol. Søtt, men ikkje berre søtt – langt derifrå, eit norske eple er syrleg, men likevel langt ifrå surt, slik dei grøne Argentina-epla er. Balansert, kan vi seie. Og sprøtt. Knasande sprøtt og saftig, slik at fruktsafta reint faktisk kan sprute ut og gjere deg våt i andletet.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.