20220114
Tørrfisk
Frå matfatet
Nordmenn må snarast få høve til å smake på den eldste mateksportartikkelen vår.
Fisk på hjell: Kan du tenke deg ein meir miljøvenleg måte å foredle fisk på?
Foto: Berit Roald / NTB
Fisk på hjell: Kan du tenke deg ein meir miljøvenleg måte å foredle fisk på?
Foto: Berit Roald / NTB
Tenk på dette: I fjor eksporterte Noreg 23,5 millionar sjømatmåltid kvar einaste dag – og då har eg teke oppdrettslaksen ut av reknestykket. Det er ganske tøft, er det ikkje? At havområda utanfor kysten vår klarar å produsere så mykje fisk heilt på eiga hand, og at vi klarer å hauste og ta vare på alle godbitane?
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.