Arve Nilsen er fast skribent i DAG OG TID, veterinær og forskar på fiskehelse og fiskevelferd.?I DAG OG TID er han redaksjonens faste rådgjevar for veterinære spørsmål. I tillegg skriv han annakvar veke spalta?«Dyrisk», der lesarane kan få kunnskap om alle slags dyr og om veterinære tema som sjukdommar og dyrevelferd. Han har laga podkasten «Dyrisk» og skriv innimellom også bokmeldingar eller andre artiklar.
Oppdrettsfirmaet Salmar var ein sentral pådrivar for å få til ordninga med utviklingsløyve i 2015, og dei var først ute med ein havgåande oppdrettsmerd, som vart plassert på Frohavet nord for Hitra.
Foto: Salmar
Oppdrettsfirmaet Salmar var ein sentral pådrivar for å få til ordninga med utviklingsløyve i 2015, og dei var først ute med ein havgåande oppdrettsmerd, som vart plassert på Frohavet nord for Hitra.
Foto: Salmar
Oppdrettsfirmaet Salmar var ein sentral pådrivar for å få til ordninga med utviklingsløyve i 2015, og dei var først ute med ein havgåande oppdrettsmerd, som vart plassert på Frohavet nord for Hitra.
Foto: Salmar
Med merdar og teknologi henta frå laksenæringa skulle dei nye torskeanlegga bli effektive og levere fersk torsk heile året. Her ser vi veging av torsk i mai 2009.
Foto: Arve Nilsen
Med merdar og teknologi henta frå laksenæringa skulle dei nye torskeanlegga bli effektive og levere fersk torsk heile året. Her ser vi veging av torsk i mai 2009.
Foto: Arve Nilsen
Med merdar og teknologi henta frå laksenæringa skulle dei nye torskeanlegga bli effektive og levere fersk torsk heile året. Her ser vi veging av torsk i mai 2009.
Foto: Arve Nilsen
I oppdrett av blåskjel nyttar ein seg av berre naturlege råvarer: vill blåskjelyngel som et mat dei filtrerer rett frå havet. Dette bør vere ein naturleg måte å produsere mat på i framtida.
Foto: Veterinærinstituttet
I oppdrett av blåskjel nyttar ein seg av berre naturlege råvarer: vill blåskjelyngel som et mat dei filtrerer rett frå havet. Dette bør vere ein naturleg måte å produsere mat på i framtida.
Foto: Veterinærinstituttet
I oppdrett av blåskjel nyttar ein seg av berre naturlege råvarer: vill blåskjelyngel som et mat dei filtrerer rett frå havet. Dette bør vere ein naturleg måte å produsere mat på i framtida.
Foto: Veterinærinstituttet
Sukkertaren veks raskt sjølv ved låg vasstemperatur, og det går endå fortare om han blir gjødsla med litt næring frå fiskeoppdrett.
Foto: Veterinærinstituttet
Sukkertaren veks raskt sjølv ved låg vasstemperatur, og det går endå fortare om han blir gjødsla med litt næring frå fiskeoppdrett.
Foto: Veterinærinstituttet
Sukkertaren veks raskt sjølv ved låg vasstemperatur, og det går endå fortare om han blir gjødsla med litt næring frå fiskeoppdrett.
Foto: Veterinærinstituttet
Å bade fisken i varmt vatn er i dag den mest brukte behandlingsmetoden mot lakselus.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Å bade fisken i varmt vatn er i dag den mest brukte behandlingsmetoden mot lakselus.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Å bade fisken i varmt vatn er i dag den mest brukte behandlingsmetoden mot lakselus.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Eit alvorleg lusetilfelle på ein liten laks på helgelandskysten sommaren 2013.
Foto: Arve Nilsen
Eit alvorleg lusetilfelle på ein liten laks på helgelandskysten sommaren 2013.
Foto: Arve Nilsen
Eit alvorleg lusetilfelle på ein liten laks på helgelandskysten sommaren 2013.
Foto: Arve Nilsen