Mat
Attende til Egypt
Frukt og søte saker i fleng på buffeten i Sharm el-Sheik.
Alle foto: Dagfinn Nordbø
Eg har tidlegare så vidt nemnt egyptreisa mi her i spalta. Nyleg kom eg over hundretals bilete eg tok under opphaldet, så no skal eg fortelje litt meir. Oppglødd over den såkalla arabiske våren drog eg av garde på impuls. Naiv som eg var, trudde eg opptøyane var starten på ei demokratisk utvikling. Feil. Det gjekk eitrande gale.
For meg innebar reisa likevel ei endring, om enn banal nok – av di eg for fyrste gong oppdaga kva lukke det er for ein velvaksen mann å gå i arabiske mannsklede. Ti drakter kjøpte eg den gongen, og no, ti år etter, går eg sjeldan i anna utandørs når vêret er varmt. Innandørs brukar eg djellabah heile året. Eg har cirka 30 forskjellige i garderoben no, sydd for meg i mange land.
Ein lærer alltid noko nytt når ein reiser langt. Min lærdom var denne gongen at det kanskje ikkje er så smart å sette seg til på balkongen nattetid og hyggje seg med godsaker frå taxfree alt fyrste natta. Det var ei på mange måtar rusande natt. Grashoppene surra i timen før soloppgang, og så fekk eg frå muezzinen i nærleiken høyre morgongrybøna, fajr, som eg synest er den aller vakraste.
Digital tilgang – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.