Mat

Det eg snakkar om når eg snakkar om potetsalat

Eg forstår at folk går i butikken og fiskar med seg ei pakke ferdig potetsalat. Men sanninga er at du enkelt kunne laga han så mykje meir sexy sjølv.

Fine fennikelfrø gir god anissmak.
Fine fennikelfrø gir god anissmak.
Publisert

Det er sommar og grilltid. Særleg i TV-ruta. Skrur eg på ein fotballkamp, må eg lide meg gjennom ein brottsjø av reklamefilmar om kjøt. Det er liksom ingen ende på kjøtsvolten, ein skulle tru me var i eit eventyr av Asbjørnsen og Moe.

Det er svin og det er lam, og det er storfekjøt i så himmeriks lange banar at dei stakkars vegetarianarane sikkert føler for å gå i hi. Og ferdige marinadar. Alt skal liksom vere så lett, men eg kan ikkje hugse sist eg kjøpte ein marinade eller, gud forby, ferdig marinert kjøt.

Eg skyr det som pesten, fordi det ikkje gir meg noka glede. Ja, eg veit at ikkje alle har tid til alt, særleg ikkje når me bur i eit land der me ikkje veit om grillvêret om ein halvtime vert erstatta av ei torebye.

Digital tilgang – heilt utan binding

Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.


Eller kjøp eit anna abonnement