Mat
Lekre linser
Puylinser held forma godt under koking og er derfor også eigna i salatar.
Foto: Dagfinn Nordbø
I Det gamle testamentet står det skrive at Jakob, son til Isak og Rebekka, var litt av ein lurifaks. Vel å merke då han var ung. Seinare vart han stor ære til del, om me skal følgje dei religiøse skriftene, han vart visstnok utpeikt som stamfar til heile det israelske folket.
Men i ungdomen, då tvillingbroren hans Esau ein gong var særs svolten, lurte Jakob frå han fyrstefødselsretten for ein rett linser. Og sidan linser og andre belgfrukter er ei god proteinkjelde som fint kan nyttast i staden for kjøt, vart Esau kanskje like mett av det måltidet som om det hadde vore kjøt i suppa, for om eg hugsar rett, gav Jakob han brød òg.
Førre gong her i Matmonsen laga me suppe med bønner og røykt svinekjøt, og no skal me gjere det utan kjøt, men med linser. Det er nesten ikkje måte på kor sunn og vital eg er vorten i det siste, og det er vel lite som kallar på gloheit suppe som ein fimbulkald februar.
Digital tilgang – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.