Mat

Luksus con carne

I mine unge dagar på Club 7, sjølvaste motkulturbastionen på sytti- og åttitalet, stod chili con carne alltid på menyen.

Det ser mykje ut med jalapeno og chili, men det er ikkje alltid så sterkt. Smak uansett ein liten bit, så veit du litt om styrken.
Det ser mykje ut med jalapeno og chili, men det er ikkje alltid så sterkt. Smak uansett ein liten bit, så veit du litt om styrken.
Publisert

Eg har blitt 67 år gammal no. Folk driv og gratulerer meg og seier at no skal eg vel leve pensjonistlivet? Å nei, far, å nei, mor, så langt derifrå – eg held fram som før, med den einaste skilnaden at eg no får att litt av skatten eg har betalt gjennom eit førti år langt yrkesliv.

Det er kjekt å vite at eg no kanskje slepp å overleve på dei tomme brusflaskene mine og magre Trumf-poeng når det knip. Vi halvkunstnarar heiter jo det fordi vi har halv løn.

Men skal eg no ikkje forandre på noko? Jo, kanskje. Det vert nok færre middagar med krevjande førebuingar og haugevis av tilbehøyr. Eg vert litt stressa av å «taime» saus, råvarer og grønsaker til det perfekte tidspunktet. Men eg har ei visse om at folk set like stor pris på enklare ting, som ei langkokt gryte. Det sparar meg for nervøsiteten med få til alt rett, til rett tid.

Digital tilgang – heilt utan binding

Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.


Eller kjøp eit anna abonnement