Mat
Melanzane alla parmigiana
Himmelen kjem, som mange veit, også i vegetarversjon.Himmelen kjem, som mange veit, også i vegetarversjon.
Alle foto: Dagfinn NordbøAlle foto: Dagfinn Nordbø
Eg var faktisk i Spania då eg smakte denne klassiske italienske retten for fyrste gong, og du milde moses som eg blei frelst. Eg åt ikkje noko anna som hovudrett ei heil veke til ende, det var umogleg å bli lei.
Dei som meiner dei «må» ha kjøt i måltida sine, kan berre slutte å lese her, for auberginen er den kjekke helten denne gongen, og tomatane er den vakre heltinna.
Oppskriftene på melanzane alla parmigiana kan variere en del; somme går den lange vegen og drysser salt på aubergineskivene for å fjerne den såkalla bittersmaken, men høyr no på Nordbø som seier: Nei, nei, det treng du absolutt ikkje. Iallfall ikkje i min versjon, og heller ikkje i den til Jamie Oliver.
Digital tilgang – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.