Mat
Møyraste kyllingen
Matmonsen: «Både oliven og kapers vert til små, milde saltbomber, og den smaken vil du gjerne ha.»
Slik gjer du det. (Lat som du ikkje ser den smørklatten.)
Foto: Dagfinn Nordbø
Det er mykje å seie om kyllingar. Vi nordmenn kjøper enorme mengder kyllingfilet, og eg flirar godt når eg ser det står «Indrefilet av kylling» på pakka. Eg trur både Tor, Odin og Vårherre gremmar seg over slikt, for kyllingen har då ingen indrefilet!
Men det store problemet med filetar er at folk har lett for å oversteikje dei, med turt viskelêr som resultat. Så derfor bør du gå for ein heil fugl.
Heile kyllingar kjem i mange former her i landet, og det finst sjølvsagt endå fleire spennande typar utanlands. Men kva er viktig å vite om skilnaden på dei me får her heime? Jo, dei masseproduserte er gjerne feitare og saftigare enn dei økologiske.
Digital tilgang – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.