Mat
Skogens gull
Eg er så heldig å ha vener med hytte, og dei forsyner meg med alt eg orkar av godsaker som veks på bakken.
Pasta med traktkantarellar, fløyte og parmesan.
Foto: Dagfinn Nordbø
Det har vore ein formidabel sopphaust, og enno er det ikkje over. Aviser og sosiale medium er breiddfulle av sopp i alle fargar og fasongar, og folk og fe kan fortelje om himmelske skogturar der dei nesten ikkje maktar å bere heim all fangsten.
Om du sjølv ikkje kjem deg ut i skogen, kanskje fordi kroppen nektar å bøye seg bratt ned med baken i vêret, kan du nett no få tak i råvarene i butikken, til ein rimelegare pris enn vanleg.
Eg er så heldig å ha vener med hytte, og dei forsyner meg med alt eg orkar av godsaker som veks på bakken. Det er jo ei særs praktisk løysing: Mot å høyre tolmodig på litt av det sedvanlege gnålet om kor mykje strev og arbeid det er å ha hytte, vert eg lønt med skogens gull i lange banar. Ei framifrå ordning.
Digital tilgang – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.