Dagfinn Nordbø er tekstforfattar og fast skribent i DAG OG TID. Han skriv om mat og matopplevingar i spalta «Matmonsen». Både humor og historia bak matrettane er viktige element i tekstane hans.
Nordbø har lang erfaring frå media og har skrive satiriske sketsjar, songtekstar og andre humoristiske innslag til radio og sceneshow. Mellom anna var han i over 20 år fast bidragsytar til Hallo i Uken på NRK og har skrive tekstar for Nitimen og reiseradioen. Han har også vore tekstforfattar for mellom andre Shabana Rehman, Rune Andersen, Nils Vogt og Anne Marit Jacobsen. Han held dessutan ofte foredrag om poesi og satire. Han har òg grunnlagt Det norske poesi & satireorkester som i 2011 publiserte plata «Åssengårea?».
Les meir om Nordbø på nettsida hans Nordbo.no. Nedanfor kan du lese spalta hans «Matmonsen».
Tomatsalat med feta.
Foto: Daniel J. van Ackere / AP / NTB scanpix
Tomatsalat med feta.
Foto: Daniel J. van Ackere / AP / NTB scanpix
Tomatsalat med feta.
Foto: Daniel J. van Ackere / AP / NTB scanpix
Maten er ganske enkelt himmelsk og stort sett basert på havets frukter.
Maten er ganske enkelt himmelsk og stort sett basert på havets frukter.
Maten er ganske enkelt himmelsk og stort sett basert på havets frukter.
Meksikansk barbacoa med storfekjøt.
Foto: Mia / AP / Scanpix
Meksikansk barbacoa med storfekjøt.
Foto: Mia / AP / Scanpix
Meksikansk barbacoa med storfekjøt.
Foto: Mia / AP / Scanpix
Sushi utstilt på ein marknad i Shimonoseki i Japan i februar i år.
Foto: Sakura Murakami / Reuters / NTB scanpix
Sushi utstilt på ein marknad i Shimonoseki i Japan i februar i år.
Foto: Sakura Murakami / Reuters / NTB scanpix
Sushi utstilt på ein marknad i Shimonoseki i Japan i februar i år.
Foto: Sakura Murakami / Reuters / NTB scanpix
Grøn paprika klar til å nyttast i den latinamerikanske varianten av sofrito.
Foto: Herminio Rodriguez / AP / NTB scanpix
Grøn paprika klar til å nyttast i den latinamerikanske varianten av sofrito.
Foto: Herminio Rodriguez / AP / NTB scanpix
Grøn paprika klar til å nyttast i den latinamerikanske varianten av sofrito.
Foto: Herminio Rodriguez / AP / NTB scanpix
Brunostskiva er erkenorsk.
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Brunostskiva er erkenorsk.
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Brunostskiva er erkenorsk.
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix