Dagfinn Nordbø er tekstforfattar og fast skribent i DAG OG TID. Han skriv om mat og matopplevingar i spalta «Matmonsen». Både humor og historia bak matrettane er viktige element i tekstane hans.
Nordbø har lang erfaring frå media og har skrive satiriske sketsjar, songtekstar og andre humoristiske innslag til radio og sceneshow. Mellom anna var han i over 20 år fast bidragsytar til Hallo i Uken på NRK og har skrive tekstar for Nitimen og reiseradioen. Han har også vore tekstforfattar for mellom andre Shabana Rehman, Rune Andersen, Nils Vogt og Anne Marit Jacobsen. Han held dessutan ofte foredrag om poesi og satire. Han har òg grunnlagt Det norske poesi & satireorkester som i 2011 publiserte plata «Åssengårea?».
Les meir om Nordbø på nettsida hans Nordbo.no. Nedanfor kan du lese spalta hans «Matmonsen».
I løpet av ti sekund skjer det: Først kjem mannfolka, så oksane og så ambulansane.
Foto: Photo/Jon Dimis / AP / NTB scanpix
I løpet av ti sekund skjer det: Først kjem mannfolka, så oksane og så ambulansane.
Foto: Photo/Jon Dimis / AP / NTB scanpix
I løpet av ti sekund skjer det: Først kjem mannfolka, så oksane og så ambulansane.
Foto: Photo/Jon Dimis / AP / NTB scanpix
Foto: Juerg Vollmer
Foto: Juerg Vollmer
Foto: Juerg Vollmer
Turistplakat frå 1960 som liknar til forveksling på joikaguten.
Turistplakat frå 1960 som liknar til forveksling på joikaguten.
Turistplakat frå 1960 som liknar til forveksling på joikaguten.
Swiss Cheese
Foto: Wikimedia/Martin Abegglen
Swiss Cheese
Foto: Wikimedia/Martin Abegglen
Swiss Cheese
Foto: Wikimedia/Martin Abegglen
Potetferie i Noreg 1968.
Foto: NTB scanpix
Potetferie i Noreg 1968.
Foto: NTB scanpix
Potetferie i Noreg 1968.
Foto: NTB scanpix
Sellerirot – mest for pengane og smaken.
Foto: Willi Heidelbach / Pxhere. com
Sellerirot – mest for pengane og smaken.
Foto: Willi Heidelbach / Pxhere. com
Sellerirot – mest for pengane og smaken.
Foto: Willi Heidelbach / Pxhere. com