Mat
«Mange vil miste munn og mæle når eg slår frampå om kvitlauk i fårikålen.»
Mange vil nok finne ein feil på dette biletet. Men la meg forklare.
Foto: Dagfinn Nordbø
Eg har vore i Sogn att. Eg fekk nemleg også i år lov til underhalde det årlege Wittgenstein-seminaret som går av stabelen ved det historiske Walaker Hotell, Noregs eldste og eit av dei aller finaste.
Som i fjor tok bilen oss med på ein trolsk tur gjennom det brutalt vakre landskapet, me tok stikkvegar utanom tunnelane der det var mogleg, og dermed fekk me gleda av å sjå mellom anna Borgund stavkyrkje, som eg tidlegare berre har sett på frimerke. Eit makelaust byggverk som òg har si mørke historie, om dei nyfødde borna som vart gravlagde der utanfor vigsla jord. Eg trong ikkje nokon turistguide for å fortelje meg dette, for sjåfør Tone veit jo alt som er verdt å vite når me tek denne køyreturen. Ho er jo det reinaste leksikon, både om naturen rundt og attraksjonane. Eg lærer noko nytt kvar einaste gong.
Serveringa ved Walaker var som vanleg prikkfri og velsmakande, sjølv om eg kanskje vil pirke lite grann i at dei, som så mange andre kjøken no for tida, nesten alltid serverer rotgrønsaker og anna tiltugg som purear. Eg likar det jo, men det kan verte for mykje. Me har jo tenner, enn så lenge. Eg heiar på dei som vågar å gå attende til reinare og enklare smakar, der grønsakene heller får skine som dei er.
Digital tilgang – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.