Kristin Fridtun har vore fast skribent i Dag og Tid sidan 2009. Kvar veke skriv ho språkspalta «Ord om språk», der ho tek for seg heilt vanlege ord og drøfter opphavet og tydingane deira. I 2014 skreiv ho Alf Prøysen-spalte i staden for språkspalte, og i fyrste halvdel av 2017 hadde ho ei spalte om Den eldre Edda.
Fridtun kjem frå Elverum i Østerdalen og har studert ålmenn litteraturvitskap og nordisk språk og litteratur ved NTNU. Ho har vore forfattar på fulltid sidan 2012 og skrive ei rekkje bøker, som Nynorsk for dumskallar (2013, 2023), Homoflokar (2018), Kunsten a° irritera seg over skrivefeil (2021) og Klok kvinne eller digg dame? Eit stridsskrift om kjønn og håvamål-omsetjing (2023). Ofte skriv ho om språk, litteratur, kjønn, skeiv historie eller alt på éin gong. Kristin vann Bokhandelens sakprosapris i 2016 og Spra°kprisen i 2019
Står du i ein lang kø, kan det kanskje freiste å snike.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Snika har snike seg unna denne spalta lenge nok no. Eller er det dei andre orda som har snike i køen?
Står du i ein lang kø, kan det kanskje freiste å snike.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Snika har snike seg unna denne spalta lenge nok no. Eller er det dei andre orda som har snike i køen?
Står du i ein lang kø, kan det kanskje freiste å snike.
Foto: Terje Bendiksby / NTB
Snika har snike seg unna denne spalta lenge nok no. Eller er det dei andre orda som har snike i køen?
Vikingar i Hafrsfjord utanfor Stavanger. Bakgrunnen til ordet viking er opstridd og uviss.
Foto: Alf Ove Hansen / NTB
Vikingar kunne nok vika for overmakta, men det er ikkje difor dei er kalla vikingar.
Vikingar i Hafrsfjord utanfor Stavanger. Bakgrunnen til ordet viking er opstridd og uviss.
Foto: Alf Ove Hansen / NTB
Vikingar kunne nok vika for overmakta, men det er ikkje difor dei er kalla vikingar.
Vikingar i Hafrsfjord utanfor Stavanger. Bakgrunnen til ordet viking er opstridd og uviss.
Foto: Alf Ove Hansen / NTB
Vikingar kunne nok vika for overmakta, men det er ikkje difor dei er kalla vikingar.
«Nokre matvarer gjer oss meir pruppstinne enn andre.»
«Nokre matvarer gjer oss meir pruppstinne enn andre.»
«Nokre matvarer gjer oss meir pruppstinne enn andre.»
Alexander Kristoff tørkar sveitte under oppvarminga til Tour de France. Ein kan òg seie «sveitten tytte på panna».
Foto: Heiko Junge / NTB
Alexander Kristoff tørkar sveitte under oppvarminga til Tour de France. Ein kan òg seie «sveitten tytte på panna».
Foto: Heiko Junge / NTB
Alexander Kristoff tørkar sveitte under oppvarminga til Tour de France. Ein kan òg seie «sveitten tytte på panna».
Foto: Heiko Junge / NTB