Frå matfatet

«Pizzatrongen har gjort Noreg til det suverent mest pizzaetande landet i Europa.»

Julestemning: Pizzaen må med, også i desse dagane.
Julestemning: Pizzaen må med, også i desse dagane.
Publisert Sist oppdatert

Hæ? Kva? Skal vi snakke om ferdigpizza no, elleve dagar før julaftan? Kva med peparkaker, lutefisk, riskrem og den fordømte ribbesvoren? Har ikkje denne såkalla matskribenten noko vettug å seie om desse matvarene no når tradisjonsmathøgtida over alle tradisjonsmathøgtider nærmar seg?

Vel, no har det seg slik at også pizza er i ferd med å verte ein del av julematen. For sjølv om påstanden som vi stadig får høyre – at massevis av folk et Grandiosa til julemiddag julaftan – har synt seg å ikkje stemme heilt, seier bransjen sjølv at dei berre ser ein dupp i den norske ferdigpizzamarknaden: I ein artikkel i avisa Dagligvarehandelen kunne eg nyleg lese at pizzabransjen berre opererer med éin lågsesong, og det er somrar med godt vêr. Då klarar tydelegvis grillsesongen å konkurrere ut noko av pizzasesongen. Elles i året er det konstant pizzasesong – juleferien inkludert.

Denne heilårige pizzatrongen har gjort Noreg til det suverent mest pizzaetande landet i Europa. Ja, sjølv italienarane klarar ikkje putte i seg så mykje pizza som vi: 5,5 kilo i snitt per person per år, ifylgje Dagligvarehandelen.

Digital tilgang – heilt utan binding

Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.


Eller kjøp eit anna abonnement