Frå matfatet
Fermentert te breier seg i butikkhyllene – til solide prisar.
Mmm, nam-nam? Tja, om scobyen ser litt rar ut, så vert den fermenterte tedrikken sett pris på av menneske verda over.
Foto via Wikimedia Commons
Har du prøvd kombucha enno? Den fermenterte teen har vore kjend i Noreg i såpass mange år no at mange har fått han med seg: Her til lands byrja produktet, som så ofte elles, på kjøkkenbenkane hjå nokre ekstra mat- og helsemedvitne menneske – for så å vekse seg inn i butikkhyllene våre.
Dei fleste daglegvarehandlar med litt godt utval har no minst éin variant av kombucha i kjøleskåpet saman med brus, energidrikk og vatn – og dei sel han til ein literpris langt over alle dei andre produkta i dei hyllene. Hjå Oda kostar til dømes Roots Kombucha med ingefær 151 kroner per liter, medan brusen Solo kostar 55 og energidrikken Battery 56 kroner per liter. Er butikkversjonen av kombucha verd den stive prisen?
Bakterievekst
Digital tilgang – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.