Frå matfatet
Klarar vi verkeleg ikkje å kutte salaten vår sjølv?
Lag på lag med luft mellom: Dette er både det som gjer salaten god – og det som gjev han nokre utfordringar.
Foto: Pxhere.com
Det nye året er i full gang med kvardagane sine, og daglegvarekjedene byrjar dei på mest føreseielege vis: med priskutt på det Kiwi kallar «sunne(re) vaner». Minst 20 prosent priskutt i fem veker skal hjelpe deg til eit lettare sjølv. Blant varene dei har valt ut, er salatposar frå Grønn & Frisk: Fram til februar skal oppkutta salat i alle variantar koste ein tjuekroning, noko som faktisk er om lag halvparten av det tilsvarande posar kostar hjå Oda.
Og kva er vel betre å byrje den andre helga i eit nytt år med enn ein stor, grøn, herleg, sunn, miljøvenleg, vegetarisk – ja, beint fram uslåeleg – salat? Kiwi har vel rett her: Salat må vere det mest ukontroversielle vi kan både dyrke og ete, må det ikkje det?
Ja, må det det? Det er heilt riktig heilt umogleg å seie at salat – definert som planteslekta i korgplantefamilien, ikkje som retten som kan innehalde alt frå biff til majones – er usunt. Ifylgje Matvaretabellen inneheld ein isbergsalat om lag ingenting feitt, men derimot både fiber, folat, A-vitamin, kalium og jern.
Digital tilgang – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.