Samfunn

Krydderkaos

«Garam masala» er eit eventyrleg smakfullt krydder for mat du ønskjer ei sterkare djupn i.
  

Frå venstre muskatnøtt, chiliflak, karri, spisskum, einerbør og flaksalt. I midten paprika.
Publisert

Vi har alle vore der. Henta ut noko krydder frå hylla over komfyren, sjekka det feittete glaset og tenkt: Når på Metusalems tid var det eg kjøpte denne, eigentleg? Så sjekkar du datoen, han synest kanskje ikkje lenger, du skrur opp loket, snusar nedi der – å hoi sann, Davids son, her var det meir enn nok futt att, ja! Eller det duftar ingenting, og du lèt glaset eller posen diskré gli ned i bosskorga.

Men hugs at om dufta ikkje er så sterk lenger, kan du jo alltids kompensere ved å ha i litt meir. Prøv deg fram.


Ein bør ha nokre
tommelfingerreglar, og den første er at tørka krydderblandingar har kortast levetid. Du veit garam masalaen du kjøpte til den eine gongen i forfjor då du skulle lage noko indisk, og sidan aldri skjenkte så mykje som ein tanke. Eg vil seie at eitt til halvtanna år er maksimum hylletid for slike blandingar.

Digital tilgang – heilt utan binding

Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.


Eller kjøp eit anna abonnement