Frå matfatet
Mellommåltid
Det er ikkje storleiken det kjem an på her heller.
Sjokolade, kjeks eller sunt mellommåltid? Det er ikkje alltid så lett å sjå frå utsida, diverre.
Foto: Pxhere.com
På sitt beste er mat fellesskap og tradisjon, gode minne og samhald. Men mat er òg drivstoff. Energi vi er nøydde til å få i oss for å kunne halde fram gjennom dagen. No er det sjeldan vi her i Noreg er heilt avhengige av å få i oss mat, for elles klarar vi rett og slett ikkje meir, men likevel kan det kjennast slik iblant, kan det ikkje?
Og kva er det vi tyr til då? Ofte det vi har for handa, rett og slett. Om det no måtte vere ei attgløymd skive i matpakken frå i går, ein kjeks, ein næringsbar eller – jubel og fryd – ein sjokolade.
Etter at den verste svolten er døyvd, kan dei ulike produkta gje temmeleg ulikt samvit. Gleda ved sjokoladen kan såleis vere kortvarig, medan kjeksa og næringsbaren kjem stegvis bitte litt høgare opp på samvitsskalaen. Men er det naudsynt? Lat oss gjere ei aldri så lita samanlikning av tre vanlege mellommåltid: ein Kvikk Lunsj, ein Bixit havrekjeks med sjokolade – og produktet som er spesiallaga for nett slike situasjonar: ein Mellombar.
Digital tilgang – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.