Frå matfatet
Norvegia
Er det ikkje naturleg å utvikle seg under modning?
Dette er openbert typisk norsk. Men må det smake riktig – eller held det at det smaker godt?
Foto: Solveig Vikene / NTB
I det siste har eg stussa litt over Tine. Eller ikkje over samvirkemeieriet i seg sjølv, men over noko Tine seier når dei sel den nyaste Norvegia-varianten sin, Norvegia Smaksrik.
Det kan høyrast tilforlateleg ut: «Enda mer av smaken alle elsker», seier dei i TV-reklamen. På nettsida si er dei noko meir ordrike: «Norvegia® Smaksrik er en Norvegia® som er lagret lengre, for å få frem mer av den velkjente og unike smaken til Norvegia®.»
Eg burde eigentleg ikkje verte overraska. Norvegia er Noregs mest etne ost, mykje fordi Tine i fleire tiår har jobba iherdig med å etablere han som osten med den riktige smaken: «Smaken har satt en standard for hvordan vi nordmenn syns en gulost skal smake», som dei skriv.
Digital tilgang – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.