Frå matfatet
Smør og margarin
Smør er éin ting, margarin noko anna – og eit nytt produkt må våge å velje kor det høyrer heime.
Hadde det berre vore så enkelt: at smør var like sunt som det var godt.
Foto: Pxhere.com
Kor mange variantar av smør og margarin treng vi i Noreg? I nettbutikken til Meny finst det per dags dato 53 variantar – 43 når vi trekker frå dei smakssette utgåvene.
Ein kunne kanskje tenke seg at det var nok å velje i? Vel, tydelegvis ikkje. I det minste kjem det stadig nye variantar på marknaden. Nokre er smør, nokre er margarin, og nokre, som Mills’ nye pakning No. 1, veit ikkje heilt kva dei er.
«Mills No. 1 Normalsaltet med klaret smør, rapsolje og kjernemelk», står det på pakningen, som er av firkanta papir og farga smøraktig gul. Ja, for det er tydeleg at Mills gjerne vil assosiere dette produktet med smør: I si eiga produktomtale skriv dei at No. 1 har «de samme gode egenskapene, smak og bruksområdene som tradisjonelt meierismør».
Digital tilgang – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.