Frå matfatet

«Trøflar er verde å sperre opp auga for – på så mange måtar.»

Verdiar i det fri: Her har du feriepengane dine sikra. Leitar du etter omvegar, kan det verte endå dyrare.
Verdiar i det fri: Her har du feriepengane dine sikra. Leitar du etter omvegar, kan det verte endå dyrare.
Publisert Sist oppdatert

Kva er ordet du ser etter når du vil avsløre matjuks? Har du eit ord som får deg til å verte nysgjerrig, til å gå og sjekke innhaldslista eller til automatisk å styre unna?

Det er nok å velje i: «Nysteikt», til dømes, inneber som regel at eit bakeprodukt nyleg har vore i steikeomnen, men deigen som er steikt, har vore frosen i lang tid i forkant. Om produktet var bakt samtidig, ville det truleg vore omtalt som «nybakt». Ein «ferskpressa» juice tyder berre at råvarene var ferske då dei vart pressa – dei kan ha vore både frosne og pasteuriserte i etterkant.

«Tilbod» vil seie at vara er billegare enn ho ein gong var, men seier ingenting om kva pris som er nedsett. På same måte kan «bigpack» fort vere dyrare per kilo enn den same vara i ein mindre pakning.

Digital tilgang – heilt utan binding

Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.


Eller kjøp eit anna abonnement