JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Takk for at du vil dele artikkelen

Den du deler artikkelen med, kan lese og eventuelt lytte til heile artikkelen.
Det gjer vi for at fleire skal oppdage DAG OG TID.

Namnet ditt vert synleg for alle du deler artikkelen med.

Klok_Innsida

Festivalane er i gang

Kvar veke les vi inn utvalde artiklar, som abonnentane våre kan lytte til.
Lytt til artikkelen
Vinnar Asbjørn Børsheim.

Vinnar Asbjørn Børsheim.

Vinnar Asbjørn Børsheim.

Vinnar Asbjørn Børsheim.

1512
20171020
1512
20171020

Det er festivaltid i matlandet Noreg. Førre veke var det akevittfestival på Gjøvik, snart er det rakfiskfestival på Fagernes og krabbefestivalen i Sandnessjøen var som alltid tidleg i september. Laksefestivalen på Lovund samlar alltid mange. Elles var det rekordoppmøte på Matstreif i Oslo og Smak i Tromsø, der bygatene var fulle av gode lokale råvarer. Innsida deltek med liv og lyst, der ein vert invitert (ofte ikkje attende til same stad).

På Voss er Smalahovesleppet ein 20-årig tradisjonsom òg vert krydra med lokalmatmarkering og ølfestival. Vestlandet kan by på ein imponerande flora av små triveleg bryggeri. I Øystese går kvart år Siderfestival i Hardanger av stabelen. Eit flott tiltak for ei næring som hardingane skal leva av i framtida. Seks produsentar har no statleg løyve, og kvaliteten er minst like bra som i Frankrike eller England. I framtida vil Hardanger kunne vera eit distrikt à la Burgund, Alsace eller Cognac. Siderfestivalen kårar beste amatør og beste profesjonelle sidermakar. I amatørklassen, som i Hardanger naturlegvis fort vert ein semi-profesjonell klasse, var det Joar Aga frå Aga som stakk av med fyrsteprisen. I den svært profesjonelle klassa var det berre sider frå Ulvik i finalen. Kampen stod mellom Nils Lekve og Asbjørn Børsheim. Børsheim frå Ulvik Frukt og Cideri tok fyrsteplassen med Kvitanesen Poesider. For alle som meiner dei har ei god oppskrift, er det berre å førebu seg til siderfestivalen i 2018, om sider omsider til hausten ein gong.

Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding

Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.


Eller kjøp eit anna abonnement

Det er festivaltid i matlandet Noreg. Førre veke var det akevittfestival på Gjøvik, snart er det rakfiskfestival på Fagernes og krabbefestivalen i Sandnessjøen var som alltid tidleg i september. Laksefestivalen på Lovund samlar alltid mange. Elles var det rekordoppmøte på Matstreif i Oslo og Smak i Tromsø, der bygatene var fulle av gode lokale råvarer. Innsida deltek med liv og lyst, der ein vert invitert (ofte ikkje attende til same stad).

På Voss er Smalahovesleppet ein 20-årig tradisjonsom òg vert krydra med lokalmatmarkering og ølfestival. Vestlandet kan by på ein imponerande flora av små triveleg bryggeri. I Øystese går kvart år Siderfestival i Hardanger av stabelen. Eit flott tiltak for ei næring som hardingane skal leva av i framtida. Seks produsentar har no statleg løyve, og kvaliteten er minst like bra som i Frankrike eller England. I framtida vil Hardanger kunne vera eit distrikt à la Burgund, Alsace eller Cognac. Siderfestivalen kårar beste amatør og beste profesjonelle sidermakar. I amatørklassen, som i Hardanger naturlegvis fort vert ein semi-profesjonell klasse, var det Joar Aga frå Aga som stakk av med fyrsteprisen. I den svært profesjonelle klassa var det berre sider frå Ulvik i finalen. Kampen stod mellom Nils Lekve og Asbjørn Børsheim. Børsheim frå Ulvik Frukt og Cideri tok fyrsteplassen med Kvitanesen Poesider. For alle som meiner dei har ei god oppskrift, er det berre å førebu seg til siderfestivalen i 2018, om sider omsider til hausten ein gong.

Emneknaggar

Fleire artiklar

Juliette (Izïa Higelin) dreg til heimbyen for å besøke familien. Det viser seg at faren ikkje klarer å uttrykkje kjenslene sine, mora har blitt meir eksentrisk enn nokon gong, systera er i ei midtlivskrise, og bestemora har hamna på aldersheim.

Juliette (Izïa Higelin) dreg til heimbyen for å besøke familien. Det viser seg at faren ikkje klarer å uttrykkje kjenslene sine, mora har blitt meir eksentrisk enn nokon gong, systera er i ei midtlivskrise, og bestemora har hamna på aldersheim.

Foto: Arthaus

FilmMeldingar

Vår Juliette har overraskande tyngde til å vera pakka inn så lett

Brit Aksnes
Juliette (Izïa Higelin) dreg til heimbyen for å besøke familien. Det viser seg at faren ikkje klarer å uttrykkje kjenslene sine, mora har blitt meir eksentrisk enn nokon gong, systera er i ei midtlivskrise, og bestemora har hamna på aldersheim.

Juliette (Izïa Higelin) dreg til heimbyen for å besøke familien. Det viser seg at faren ikkje klarer å uttrykkje kjenslene sine, mora har blitt meir eksentrisk enn nokon gong, systera er i ei midtlivskrise, og bestemora har hamna på aldersheim.

Foto: Arthaus

FilmMeldingar

Vår Juliette har overraskande tyngde til å vera pakka inn så lett

Brit Aksnes
Ivo de Figueiredo.

Ivo de Figueiredo.

Foto: Agnete Brun

BokMeldingar

Få kjenner Munch betre

Ivo de Figueiredos tobindsbiografi om Edvard Munch er nyansert og underhaldande.

Henrik Martin Dahlsbakken
Ivo de Figueiredo.

Ivo de Figueiredo.

Foto: Agnete Brun

BokMeldingar

Få kjenner Munch betre

Ivo de Figueiredos tobindsbiografi om Edvard Munch er nyansert og underhaldande.

Henrik Martin Dahlsbakken

les DAG OG TID.
Vil du òg prøve?

Her kan du prøve vekeavisa DAG OG TID gratis i tre veker.
Prøveperioden stoppar av seg sjølv.

Komplett

Papiravisa
Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Digital

Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Komplett

Papiravisa
Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Digital

Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis