Festivalane er i gang
Vinnar Asbjørn Børsheim.
Det er festivaltid i matlandet Noreg. Førre veke var det akevittfestival på Gjøvik, snart er det rakfiskfestival på Fagernes og krabbefestivalen i Sandnessjøen var som alltid tidleg i september. Laksefestivalen på Lovund samlar alltid mange. Elles var det rekordoppmøte på Matstreif i Oslo og Smak i Tromsø, der bygatene var fulle av gode lokale råvarer. Innsida deltek med liv og lyst, der ein vert invitert (ofte ikkje attende til same stad).
På Voss er Smalahovesleppet ein 20-årig tradisjonsom òg vert krydra med lokalmatmarkering og ølfestival. Vestlandet kan by på ein imponerande flora av små triveleg bryggeri. I Øystese går kvart år Siderfestival i Hardanger av stabelen. Eit flott tiltak for ei næring som hardingane skal leva av i framtida. Seks produsentar har no statleg løyve, og kvaliteten er minst like bra som i Frankrike eller England. I framtida vil Hardanger kunne vera eit distrikt à la Burgund, Alsace eller Cognac. Siderfestivalen kårar beste amatør og beste profesjonelle sidermakar. I amatørklassen, som i Hardanger naturlegvis fort vert ein semi-profesjonell klasse, var det Joar Aga frå Aga som stakk av med fyrsteprisen. I den svært profesjonelle klassa var det berre sider frå Ulvik i finalen. Kampen stod mellom Nils Lekve og Asbjørn Børsheim. Børsheim frå Ulvik Frukt og Cideri tok fyrsteplassen med Kvitanesen Poesider. For alle som meiner dei har ei god oppskrift, er det berre å førebu seg til siderfestivalen i 2018, om sider omsider til hausten ein gong.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.
Det er festivaltid i matlandet Noreg. Førre veke var det akevittfestival på Gjøvik, snart er det rakfiskfestival på Fagernes og krabbefestivalen i Sandnessjøen var som alltid tidleg i september. Laksefestivalen på Lovund samlar alltid mange. Elles var det rekordoppmøte på Matstreif i Oslo og Smak i Tromsø, der bygatene var fulle av gode lokale råvarer. Innsida deltek med liv og lyst, der ein vert invitert (ofte ikkje attende til same stad).
På Voss er Smalahovesleppet ein 20-årig tradisjonsom òg vert krydra med lokalmatmarkering og ølfestival. Vestlandet kan by på ein imponerande flora av små triveleg bryggeri. I Øystese går kvart år Siderfestival i Hardanger av stabelen. Eit flott tiltak for ei næring som hardingane skal leva av i framtida. Seks produsentar har no statleg løyve, og kvaliteten er minst like bra som i Frankrike eller England. I framtida vil Hardanger kunne vera eit distrikt à la Burgund, Alsace eller Cognac. Siderfestivalen kårar beste amatør og beste profesjonelle sidermakar. I amatørklassen, som i Hardanger naturlegvis fort vert ein semi-profesjonell klasse, var det Joar Aga frå Aga som stakk av med fyrsteprisen. I den svært profesjonelle klassa var det berre sider frå Ulvik i finalen. Kampen stod mellom Nils Lekve og Asbjørn Børsheim. Børsheim frå Ulvik Frukt og Cideri tok fyrsteplassen med Kvitanesen Poesider. For alle som meiner dei har ei god oppskrift, er det berre å førebu seg til siderfestivalen i 2018, om sider omsider til hausten ein gong.
Fleire artiklar
Dyrlegen kjem
Joachim Cooder er kjend som perkusjonist frå fleire utgivingar saman med opphavet, Ry Cooder.
Foto: Amanda Charchian
Motellet til drøymaren
Joachim Cooder opnar dørene til sju musikalske rom.
Det kjæraste eg har? Min ser ikkje slik ut, men eg er ganske glad i han, ja.
Foto via Wikimedia Commons
Smørbutten min får du nok aldri
Ei flygande badstove skal få ny heim, sit det nokon inni alt?
Foto: Maren Bø
Badstovene tek av
Det er interessant korleis badstove inne kan vere så ut, mens badstove ute er så in.
Morgonfrisk fersking
«Ein kan kjenna seg frisk og sterk, vera åndsfrisk eller endåtil frisk som ein fisk, friskna til, verta frisk att frå sjukdomen og heilt friskmeld.»