JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Takk for at du vil dele artikkelen

Den du deler artikkelen med, kan lese og eventuelt lytte til heile artikkelen.
Det gjer vi for at fleire skal oppdage DAG OG TID.

Namnet ditt vert synleg for alle du deler artikkelen med.

Klok_Innsida
Kvar veke les vi inn utvalde artiklar, som abonnentane våre kan lytte til.
Lytt til artikkelen
«Her har folk budd i alminnelege tider»

«Her har folk budd i alminnelege tider»

«Her har folk budd i alminnelege tider»

«Her har folk budd i alminnelege tider»

1210
20171020
1210
20171020

Norske matskattar del 9 – Honning

I samband med at Honningcentralen og den ikoniske boksen me alle saman kjenner, fyller 90 år, vart det nyleg arrangert NM i honning. Dette var, ikkje overraskande, den aller fyrste meisterskapen her til lands i denne næringsrike og naturlege matskatten biene og naturen gjev oss. I kåringa var det tre klassar: konvensjonell, økologisk og smakssett honning. Smaken av honning er naturleg nok svært ulik, alt etter kvar biene har vore. Epleblomar, lyng, geitrams eller raps lagar alle sin særeigne honning. Den smakssette hadde alt frå jolakrydder, blåmuggost og ingefær. Noregs beste honning kjem frå Brekkestø og heiter «Skjærgårdshonning». Honning er sunt og godt og har no sin eigen noregsmeisterskap.

KOM MED MEG TIL ROVANIEMI

Eg må ein tur til Rovaniemi,

nord i Finland vil eg dra.

Inni skogen ved ein innsjø

veit eg me kan få det bra.

 

Kom med meg til Rovaniemi,

me kan plukka sopp og bær.

Laga sterke, friske ungar,

du kan ta eit brevkurs der.

 

Eg reiser nok til Rovaniemi,

eg har vener vil du merke.

Jobb det skal eg ordna meg

i det finske televerket.

Heime langt borte

Det regnar i Hardanger,

det snør på Voss,

Men ingenting er

som heime hjå oss

– i Tyrkia

Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding

Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.


Eller kjøp eit anna abonnement

Norske matskattar del 9 – Honning

I samband med at Honningcentralen og den ikoniske boksen me alle saman kjenner, fyller 90 år, vart det nyleg arrangert NM i honning. Dette var, ikkje overraskande, den aller fyrste meisterskapen her til lands i denne næringsrike og naturlege matskatten biene og naturen gjev oss. I kåringa var det tre klassar: konvensjonell, økologisk og smakssett honning. Smaken av honning er naturleg nok svært ulik, alt etter kvar biene har vore. Epleblomar, lyng, geitrams eller raps lagar alle sin særeigne honning. Den smakssette hadde alt frå jolakrydder, blåmuggost og ingefær. Noregs beste honning kjem frå Brekkestø og heiter «Skjærgårdshonning». Honning er sunt og godt og har no sin eigen noregsmeisterskap.

KOM MED MEG TIL ROVANIEMI

Eg må ein tur til Rovaniemi,

nord i Finland vil eg dra.

Inni skogen ved ein innsjø

veit eg me kan få det bra.

 

Kom med meg til Rovaniemi,

me kan plukka sopp og bær.

Laga sterke, friske ungar,

du kan ta eit brevkurs der.

 

Eg reiser nok til Rovaniemi,

eg har vener vil du merke.

Jobb det skal eg ordna meg

i det finske televerket.

Heime langt borte

Det regnar i Hardanger,

det snør på Voss,

Men ingenting er

som heime hjå oss

– i Tyrkia

Emneknaggar

Fleire artiklar

Juliette (Izïa Higelin) dreg til heimbyen for å besøke familien. Det viser seg at faren ikkje klarer å uttrykkje kjenslene sine, mora har blitt meir eksentrisk enn nokon gong, systera er i ei midtlivskrise, og bestemora har hamna på aldersheim.

Juliette (Izïa Higelin) dreg til heimbyen for å besøke familien. Det viser seg at faren ikkje klarer å uttrykkje kjenslene sine, mora har blitt meir eksentrisk enn nokon gong, systera er i ei midtlivskrise, og bestemora har hamna på aldersheim.

Foto: Arthaus

FilmMeldingar

Vår Juliette har overraskande tyngde til å vera pakka inn så lett

Brit Aksnes
Juliette (Izïa Higelin) dreg til heimbyen for å besøke familien. Det viser seg at faren ikkje klarer å uttrykkje kjenslene sine, mora har blitt meir eksentrisk enn nokon gong, systera er i ei midtlivskrise, og bestemora har hamna på aldersheim.

Juliette (Izïa Higelin) dreg til heimbyen for å besøke familien. Det viser seg at faren ikkje klarer å uttrykkje kjenslene sine, mora har blitt meir eksentrisk enn nokon gong, systera er i ei midtlivskrise, og bestemora har hamna på aldersheim.

Foto: Arthaus

FilmMeldingar

Vår Juliette har overraskande tyngde til å vera pakka inn så lett

Brit Aksnes
Ivo de Figueiredo.

Ivo de Figueiredo.

Foto: Agnete Brun

BokMeldingar

Få kjenner Munch betre

Ivo de Figueiredos tobindsbiografi om Edvard Munch er nyansert og underhaldande.

Henrik Martin Dahlsbakken
Ivo de Figueiredo.

Ivo de Figueiredo.

Foto: Agnete Brun

BokMeldingar

Få kjenner Munch betre

Ivo de Figueiredos tobindsbiografi om Edvard Munch er nyansert og underhaldande.

Henrik Martin Dahlsbakken

les DAG OG TID.
Vil du òg prøve?

Her kan du prøve vekeavisa DAG OG TID gratis i tre veker.
Prøveperioden stoppar av seg sjølv.

Komplett

Papiravisa
Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Digital

Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Komplett

Papiravisa
Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Digital

Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis