Dagfinn Nordbø er tekstforfattar og fast skribent i DAG OG TID. Han skriv om mat og matopplevingar i spalta «Matmonsen». Både humor og historia bak matrettane er viktige element i tekstane hans.
Nordbø har lang erfaring frå media og har skrive satiriske sketsjar, songtekstar og andre humoristiske innslag til radio og sceneshow. Mellom anna var han i over 20 år fast bidragsytar til Hallo i Uken på NRK og har skrive tekstar for Nitimen og reiseradioen. Han har også vore tekstforfattar for mellom andre Shabana Rehman, Rune Andersen, Nils Vogt og Anne Marit Jacobsen. Han held dessutan ofte foredrag om poesi og satire. Han har òg grunnlagt Det norske poesi & satireorkester som i 2011 publiserte plata «Åssengårea?».
Les meir om Nordbø på nettsida hans Nordbo.no. Nedanfor kan du lese spalta hans «Matmonsen».
Slik gjer du det. (Lat som du ikkje ser den smørklatten.)
Foto: Dagfinn Nordbø
Matmonsen: «Både oliven og kapers vert til små, milde saltbomber, og den smaken vil du gjerne ha.»
Slik gjer du det. (Lat som du ikkje ser den smørklatten.)
Foto: Dagfinn Nordbø
Matmonsen: «Både oliven og kapers vert til små, milde saltbomber, og den smaken vil du gjerne ha.»
Slik gjer du det. (Lat som du ikkje ser den smørklatten.)
Foto: Dagfinn Nordbø
Matmonsen: «Både oliven og kapers vert til små, milde saltbomber, og den smaken vil du gjerne ha.»
Det ser mykje ut med jalapeno og chili, men det er ikkje alltid så sterkt. Smak uansett ein liten bit, så veit du litt om styrken.
Foto: Dagfinn Nordbø
I mine unge dagar på Club 7, sjølvaste motkulturbastionen på sytti- og åttitalet, stod chili con carne alltid på menyen.
Det ser mykje ut med jalapeno og chili, men det er ikkje alltid så sterkt. Smak uansett ein liten bit, så veit du litt om styrken.
Foto: Dagfinn Nordbø
I mine unge dagar på Club 7, sjølvaste motkulturbastionen på sytti- og åttitalet, stod chili con carne alltid på menyen.
Det ser mykje ut med jalapeno og chili, men det er ikkje alltid så sterkt. Smak uansett ein liten bit, så veit du litt om styrken.
Foto: Dagfinn Nordbø
I mine unge dagar på Club 7, sjølvaste motkulturbastionen på sytti- og åttitalet, stod chili con carne alltid på menyen.
Surdeigsbrød frå himmelen og der omkring.
Foto: Elisabeth Vegerstøl
Surdeigsbrød frå himmelen og der omkring.
Foto: Elisabeth Vegerstøl
Surdeigsbrød frå himmelen og der omkring.
Foto: Elisabeth Vegerstøl
Spagetti med kjempereker, kremfløyte og urter.
Foto: Dagfinn Nordbø
Det er noko med reker. Dei er liksom alltid der. Det er demokratisk mat.
Spagetti med kjempereker, kremfløyte og urter.
Foto: Dagfinn Nordbø
Det er noko med reker. Dei er liksom alltid der. Det er demokratisk mat.
Spagetti med kjempereker, kremfløyte og urter.
Foto: Dagfinn Nordbø
Det er noko med reker. Dei er liksom alltid der. Det er demokratisk mat.
Fine fennikelfrø gir god anissmak.
Foto: Dagfinn Nordbø
Eg forstår at folk går i butikken og fiskar med seg ei pakke ferdig potetsalat. Men sanninga er at du enkelt kunne laga han så mykje meir sexy sjølv.
Fine fennikelfrø gir god anissmak.
Foto: Dagfinn Nordbø
Eg forstår at folk går i butikken og fiskar med seg ei pakke ferdig potetsalat. Men sanninga er at du enkelt kunne laga han så mykje meir sexy sjølv.
Fine fennikelfrø gir god anissmak.
Foto: Dagfinn Nordbø
Eg forstår at folk går i butikken og fiskar med seg ei pakke ferdig potetsalat. Men sanninga er at du enkelt kunne laga han så mykje meir sexy sjølv.
Keith Floyd (1943–2009).
Foto via Wikimedia Commons
Keith Floyd var mannen som førte lidenskap og rock’n’roll inn i matverda.
Keith Floyd (1943–2009).
Foto via Wikimedia Commons
Keith Floyd var mannen som førte lidenskap og rock’n’roll inn i matverda.
Keith Floyd (1943–2009).
Foto via Wikimedia Commons
Keith Floyd var mannen som førte lidenskap og rock’n’roll inn i matverda.