Dagfinn Nordbø er tekstforfattar og fast skribent i DAG OG TID. Han skriv om mat og matopplevingar i spalta «Matmonsen». Både humor og historia bak matrettane er viktige element i tekstane hans.
Nordbø har lang erfaring frå media og har skrive satiriske sketsjar, songtekstar og andre humoristiske innslag til radio og sceneshow. Mellom anna var han i over 20 år fast bidragsytar til Hallo i Uken på NRK og har skrive tekstar for Nitimen og reiseradioen. Han har også vore tekstforfattar for mellom andre Shabana Rehman, Rune Andersen, Nils Vogt og Anne Marit Jacobsen. Han held dessutan ofte foredrag om poesi og satire. Han har òg grunnlagt Det norske poesi & satireorkester som i 2011 publiserte plata «Åssengårea?».
Les meir om Nordbø på nettsida hans Nordbo.no. Nedanfor kan du lese spalta hans «Matmonsen».
Du kan oppleve mykje på den tida du drikk eit glas myntete.
Foto: Dagfinn Nordbø
Kva et me i desse dagar? Sjølvsagt noko lett, og det kanskje lettaste eg veit, er spagetti med sitron.
Du kan oppleve mykje på den tida du drikk eit glas myntete.
Foto: Dagfinn Nordbø
Kva et me i desse dagar? Sjølvsagt noko lett, og det kanskje lettaste eg veit, er spagetti med sitron.
Du kan oppleve mykje på den tida du drikk eit glas myntete.
Foto: Dagfinn Nordbø
Kva et me i desse dagar? Sjølvsagt noko lett, og det kanskje lettaste eg veit, er spagetti med sitron.
Herremåltid må det vel kallast, med hane i gryta og seks hanar rundt bordet?
Foto: Dagfinn Nordbø
Folk som er redde for raudvinsflekkar på den kvite duken sin, går glipp av noko essensielt her i livet.
Herremåltid må det vel kallast, med hane i gryta og seks hanar rundt bordet?
Foto: Dagfinn Nordbø
Folk som er redde for raudvinsflekkar på den kvite duken sin, går glipp av noko essensielt her i livet.
Herremåltid må det vel kallast, med hane i gryta og seks hanar rundt bordet?
Foto: Dagfinn Nordbø
Folk som er redde for raudvinsflekkar på den kvite duken sin, går glipp av noko essensielt her i livet.
Ti millionar egg kan ikkje ta feil.
Foto: Dagfinn Nordbø
Det er éin ting mange kulturar i store delar av verda har kome fram til som sanning, og det er at det er ein særs god idé å røykje kjøt.
Ti millionar egg kan ikkje ta feil.
Foto: Dagfinn Nordbø
Det er éin ting mange kulturar i store delar av verda har kome fram til som sanning, og det er at det er ein særs god idé å røykje kjøt.
Ti millionar egg kan ikkje ta feil.
Foto: Dagfinn Nordbø
Det er éin ting mange kulturar i store delar av verda har kome fram til som sanning, og det er at det er ein særs god idé å røykje kjøt.
Det enkle er ofte det beste.
Foto: Dagfinn Nordbø
Svinekjøt elskar honning, berre spør kinesarane!
Det enkle er ofte det beste.
Foto: Dagfinn Nordbø
Svinekjøt elskar honning, berre spør kinesarane!
Det enkle er ofte det beste.
Foto: Dagfinn Nordbø
Svinekjøt elskar honning, berre spør kinesarane!
Tomatar, her saman med brørne sine: kvitlauk, urter og olivenolje.
Foto: Dagfinn Nordbø
Mirakelet skjer igjen, krokusen og blåklokka spirer, knoppar skyt ut overalt, og det er blitt tid for lettare kost.
Tomatar, her saman med brørne sine: kvitlauk, urter og olivenolje.
Foto: Dagfinn Nordbø
Mirakelet skjer igjen, krokusen og blåklokka spirer, knoppar skyt ut overalt, og det er blitt tid for lettare kost.
Tomatar, her saman med brørne sine: kvitlauk, urter og olivenolje.
Foto: Dagfinn Nordbø
Mirakelet skjer igjen, krokusen og blåklokka spirer, knoppar skyt ut overalt, og det er blitt tid for lettare kost.
Traust kjenning kan overraske stort.
Foto: Dagfinn Nordbø
Det er heilt opp til deg å jazze opp denne takknemlege råvara.
Traust kjenning kan overraske stort.
Foto: Dagfinn Nordbø
Det er heilt opp til deg å jazze opp denne takknemlege råvara.
Traust kjenning kan overraske stort.
Foto: Dagfinn Nordbø
Det er heilt opp til deg å jazze opp denne takknemlege råvara.