Dagfinn Nordbø er tekstforfattar og fast skribent i DAG OG TID. Han skriv om mat og matopplevingar i spalta «Matmonsen». Både humor og historia bak matrettane er viktige element i tekstane hans.
Nordbø har lang erfaring frå media og har skrive satiriske sketsjar, songtekstar og andre humoristiske innslag til radio og sceneshow. Mellom anna var han i over 20 år fast bidragsytar til Hallo i Uken på NRK og har skrive tekstar for Nitimen og reiseradioen. Han har også vore tekstforfattar for mellom andre Shabana Rehman, Rune Andersen, Nils Vogt og Anne Marit Jacobsen. Han held dessutan ofte foredrag om poesi og satire. Han har òg grunnlagt Det norske poesi & satireorkester som i 2011 publiserte plata «Åssengårea?».
Les meir om Nordbø på nettsida hans Nordbo.no. Nedanfor kan du lese spalta hans «Matmonsen».
Skaldyrsuppe med torsk, gulrot, vårlauk og timian.
Foto: Dagfinn Nordbø
Skaldyrsuppe med torsk, gulrot, vårlauk og timian.
Foto: Dagfinn Nordbø
Skaldyrsuppe med torsk, gulrot, vårlauk og timian.
Foto: Dagfinn Nordbø
Chili con carne med nduja, ris og habanerochutney.
Chili con carne med nduja, ris og habanerochutney.
Chili con carne med nduja, ris og habanerochutney.
Eg fekk ikkje svelene heilt runde. Eg må øve meir. Men smaken var eventyrleg.
Foto: Dagfinn Nordbø
Eg fekk ikkje svelene heilt runde. Eg må øve meir. Men smaken var eventyrleg.
Foto: Dagfinn Nordbø
Eg fekk ikkje svelene heilt runde. Eg må øve meir. Men smaken var eventyrleg.
Foto: Dagfinn Nordbø
Adobo – her laga med ein audmjuk svinekotelett.
Foto: Dagfinn Nordbø
Adobo – her laga med ein audmjuk svinekotelett.
Foto: Dagfinn Nordbø
Adobo – her laga med ein audmjuk svinekotelett.
Foto: Dagfinn Nordbø
Når T-beinsteika har kvilt i panna i nokre minutt, er ho klar for servering.
Foto: Dagfinn Nordbø
Når T-beinsteika har kvilt i panna i nokre minutt, er ho klar for servering.
Foto: Dagfinn Nordbø
Når T-beinsteika har kvilt i panna i nokre minutt, er ho klar for servering.
Foto: Dagfinn Nordbø
Pizza Bismarck, her med egg, geitost, spinat og tomat.
Foto: Dagfinn Nordbø
Pizza Bismarck, her med egg, geitost, spinat og tomat.
Foto: Dagfinn Nordbø
Pizza Bismarck, her med egg, geitost, spinat og tomat.
Foto: Dagfinn Nordbø