Dagfinn Nordbø er tekstforfattar og fast skribent i DAG OG TID. Han skriv om mat og matopplevingar i spalta «Matmonsen». Både humor og historia bak matrettane er viktige element i tekstane hans.
Nordbø har lang erfaring frå media og har skrive satiriske sketsjar, songtekstar og andre humoristiske innslag til radio og sceneshow. Mellom anna var han i over 20 år fast bidragsytar til Hallo i Uken på NRK og har skrive tekstar for Nitimen og reiseradioen. Han har også vore tekstforfattar for mellom andre Shabana Rehman, Rune Andersen, Nils Vogt og Anne Marit Jacobsen. Han held dessutan ofte foredrag om poesi og satire. Han har òg grunnlagt Det norske poesi & satireorkester som i 2011 publiserte plata «Åssengårea?».
Les meir om Nordbø på nettsida hans Nordbo.no. Nedanfor kan du lese spalta hans «Matmonsen».
Puylinser held forma godt under koking og er derfor også eigna i salatar.
Foto: Dagfinn Nordbø
Puylinser held forma godt under koking og er derfor også eigna i salatar.
Foto: Dagfinn Nordbø
Puylinser held forma godt under koking og er derfor også eigna i salatar.
Foto: Dagfinn Nordbø
Svartaugebønner blir iblant kalla kubønner og har ein mild nøtteaktig smak. Her finn du gode protein i lange banar.
Foto: Dagfinn Nordbø
Ertesuppe kokt på svineknoke er ei kulinarisk velsigning.
Svartaugebønner blir iblant kalla kubønner og har ein mild nøtteaktig smak. Her finn du gode protein i lange banar.
Foto: Dagfinn Nordbø
Ertesuppe kokt på svineknoke er ei kulinarisk velsigning.
Svartaugebønner blir iblant kalla kubønner og har ein mild nøtteaktig smak. Her finn du gode protein i lange banar.
Foto: Dagfinn Nordbø
Ertesuppe kokt på svineknoke er ei kulinarisk velsigning.
I bloody mary er sellerien både rørepinne og snacks.
Foto: Sam Smith / Flickr
I bloody mary er sellerien både rørepinne og snacks.
Foto: Sam Smith / Flickr
I bloody mary er sellerien både rørepinne og snacks.
Foto: Sam Smith / Flickr
Karrisild utan lake frå den blå boksen gjer rett og slett ikkje jobben, påstår Dagfinn Nordbø.
Foto: David Kosmos Smith / Creative Commons
Eg har ikkje mange juletradisjonar, men sidan det ofte fell på meg å steikje og styre på kjøkenet, har eg endra meg litt dei siste åra
Karrisild utan lake frå den blå boksen gjer rett og slett ikkje jobben, påstår Dagfinn Nordbø.
Foto: David Kosmos Smith / Creative Commons
Eg har ikkje mange juletradisjonar, men sidan det ofte fell på meg å steikje og styre på kjøkenet, har eg endra meg litt dei siste åra
Karrisild utan lake frå den blå boksen gjer rett og slett ikkje jobben, påstår Dagfinn Nordbø.
Foto: David Kosmos Smith / Creative Commons
Eg har ikkje mange juletradisjonar, men sidan det ofte fell på meg å steikje og styre på kjøkenet, har eg endra meg litt dei siste åra
Alt du treng for å lage god kraft. Pluss litt salt og nokre peparkorn.
Foto: Dagfinn Nordbø
Alt du treng for å lage god kraft. Pluss litt salt og nokre peparkorn.
Foto: Dagfinn Nordbø
Alt du treng for å lage god kraft. Pluss litt salt og nokre peparkorn.
Foto: Dagfinn Nordbø
Å få fatt i ei flis av vinnaren Nidelven Blå skal godt gjerast nett no, men du kan vel finne noko som liknar.
Å få fatt i ei flis av vinnaren Nidelven Blå skal godt gjerast nett no, men du kan vel finne noko som liknar.
Å få fatt i ei flis av vinnaren Nidelven Blå skal godt gjerast nett no, men du kan vel finne noko som liknar.