I samband med at heile Noregs matmor, Ingrid Espelid Hovig, nyleg gjekk bort, trykker Innsida eit dikt om henne:
TRETTI ÅR MED SILD I DILL
Tretti år med sild i dill,
alltid like god og mild.
Kokka over alle kokkar,
meisteren med mat som lokkar.
I teneste for riktig mat,
sunne ting på lekre fat.
Like trufast, like blid,
vår eigen Ingrid Espelid.
Tretti år med sylkvass kniv,
heile folket sit og skriv
oppskrifter på heismusikk
på dyresteik i stiv aspik.
Moderleg med smil parat,
minner oss på grøn spinat.
Alt frå sei til moden brie,
lagar Ingrid Espelid.
Like sikkert år for år
kjem lutefisk og lammelår.
Pylser over open ild,
med noko godt å drikke til.
Ho smiler sikkert og er stø,
når ho lagar loff med frø.
Sterk og fast med kjevla si,
det er Ingrid Espelid.
Tretti år med klart talent,
som TV-kokk og matskribent.
Når eg koser meg privat,
sver eg til Ingrid-mat.
Frå eg var liten og til no,
gjer eg akkurat som ho,
og juksar for å spara tid,
nett som Ingrid Espelid.
Gode skilt
Innsida er på veg inn i den varme sumaren med gode skilt. Både eigne som me har funne på vår veg, og frå gode lesarar som held augo opne. Sumaren i nord har vore dårleg inntil denne veka. Innsida la difor godt merke til skiltet på flyplassen i Bodø, som naturleg nok ville senda folk til sørlegare strok. Noko undrande stiller me oss likevel til sydenferiar i Stockholm. Rett nok ein triveleg by, men ein kan nok ikkje rekna med strandparasollar, sangria og grisefest overalt i den svenske hovudstaden, men det er kanskje sørleg nok for mange i Bodø?
Langt nok sør er nok uansett Rio. Men me skal ikkje til de Janeiro denne gongen, men til Voss, der det heiter både Rio og Grande. Varmt er det der òg, men likevel vil nok farande folk merka ein viss skilnad på den meir kjende venskapsbyen sør i Amerika.
Er du abonnent? Logg på her for å lese vidare.
Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding
Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.
I samband med at heile Noregs matmor, Ingrid Espelid Hovig, nyleg gjekk bort, trykker Innsida eit dikt om henne:
TRETTI ÅR MED SILD I DILL
Tretti år med sild i dill,
alltid like god og mild.
Kokka over alle kokkar,
meisteren med mat som lokkar.
I teneste for riktig mat,
sunne ting på lekre fat.
Like trufast, like blid,
vår eigen Ingrid Espelid.
Tretti år med sylkvass kniv,
heile folket sit og skriv
oppskrifter på heismusikk
på dyresteik i stiv aspik.
Moderleg med smil parat,
minner oss på grøn spinat.
Alt frå sei til moden brie,
lagar Ingrid Espelid.
Like sikkert år for år
kjem lutefisk og lammelår.
Pylser over open ild,
med noko godt å drikke til.
Ho smiler sikkert og er stø,
når ho lagar loff med frø.
Sterk og fast med kjevla si,
det er Ingrid Espelid.
Tretti år med klart talent,
som TV-kokk og matskribent.
Når eg koser meg privat,
sver eg til Ingrid-mat.
Frå eg var liten og til no,
gjer eg akkurat som ho,
og juksar for å spara tid,
nett som Ingrid Espelid.
Gode skilt
Innsida er på veg inn i den varme sumaren med gode skilt. Både eigne som me har funne på vår veg, og frå gode lesarar som held augo opne. Sumaren i nord har vore dårleg inntil denne veka. Innsida la difor godt merke til skiltet på flyplassen i Bodø, som naturleg nok ville senda folk til sørlegare strok. Noko undrande stiller me oss likevel til sydenferiar i Stockholm. Rett nok ein triveleg by, men ein kan nok ikkje rekna med strandparasollar, sangria og grisefest overalt i den svenske hovudstaden, men det er kanskje sørleg nok for mange i Bodø?
Langt nok sør er nok uansett Rio. Men me skal ikkje til de Janeiro denne gongen, men til Voss, der det heiter både Rio og Grande. Varmt er det der òg, men likevel vil nok farande folk merka ein viss skilnad på den meir kjende venskapsbyen sør i Amerika.
Fleire artiklar
Takumi (Hitoshi Omika) og dottera Hana (Ryo Nishikawa) lever eit roleg liv på bygda, som no kan få ein «glampingplass».
Foto: Another World Entertainment
Djevelen i detaljane
By mot land er eit sentralt tema i endå ein framifrå film av Ryusuke Hamaguchi.
Ingrid Storholmen har teke utgangspunkt i eit stort datamateriale om folkehelsa i Nord-Trøndelag.
Foto: Merete Haseth
Våren over mannalivet
Ingrid Storholmen gjer tørre helsedata om til levande liv i Bloddråpetall.
Finaste finnbiffen med grøne erter, potet og tyting.
Foto: Dagfinn Nordbø
Finaste finnbiffen
«Seier eg at eg skal invitere på finnbiff, blir folk berre glade. Dei veit at dei skal få smake noko av det beste landet vårt har å by på av ingrediensar, med reinkjøt som helten.»
Teikning: May Linn Clement
Krigen er ei ufatteleg ulukke for Ukraina. Men også for Russland er det som skjer, ein katastrofe.
Tusen dagar med russisk katastrofe
Jens Stoltenberg gjekk av som generalsekretær i Nato 1. oktober. No skal han leie styringsgruppa for Bilderberg-møta.
Foto: Thomas Fure / NTB
Mingleklubben for makt og pengar
Jens Stoltenberg blir partyfiksar for Bilderberg-møta, ein institusjon meir i utakt med samtida enn nokon gong.