JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Takk for at du vil dele artikkelen

Den du deler artikkelen med, kan lese og eventuelt lytte til heile artikkelen.
Det gjer vi for at fleire skal oppdage DAG OG TID.

Namnet ditt vert synleg for alle du deler artikkelen med.

Klok_Innsida

Norske matskattar – 13: torsketunger

Kvar veke les vi inn utvalde artiklar, som abonnentane våre kan lytte til.
Lytt til artikkelen
1599
20180309
1599
20180309

Innsida held fram med å fremja den norske matkulturen, heilt på eiga hand og utan noko som helst slags statsstøtte. Norske matskattar skal fram og formidlast i den frie pressa, utan støtte eller økonomiske bindingar, er valspråket til denne spalta, som no altså kjem i si 13. utgåve. Me veit det er samlarar der ute, og vil difor halda fram i det uendelege.

Tida på året innbyr til å lyfta fram heile Nord-Noregs kulinariske stjerne, torsketunga. No skrid skreien inn til kysten der nord, og det er eit årleg eventyr når den store, fine torsken vert landa. Mange unge tener sine fyrste tusenlappar på å skjera tunger.

Og Innsida og mange med oss kan nyta denne herlege spesialiteten vår på mange av dei gode serveringsstadene der nord.

Innsida held ein knapp på Påls Matopplevelser i Vadsø, som ifylgje tidlegare statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet Ronny Berg frå Alta har dei aller beste tungene i landet. Berg er som områdessjef i Vegvesenet mykje på farten, så Innsida vel å bruka han som ekspert på torsketunger i denne samanhengen. Noko innehavar Pål er svært samd i. Han lagar tungene med god panering, steikte på sterk varme i ei blanding av rapsolje og smør. Dei skal absolutt ikkje friterast, hevdar Pål Arvid Dørmænen.

Innsida har vore hjå Pål og smakt tungene og nyttar difor høvet til å utropa dei til dei beste me har smakt i år.

Det er naturlegvis mange gode grunnar til å ta seg ein tur til Vadsø, fylkeshovudstaden i Finnmark. Pål sine torsketunger er garantert ein av dei. Men ver på plass tidleg. Pål stenger klokka fem alle dagar.

Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding

Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.


Eller kjøp eit anna abonnement

Innsida held fram med å fremja den norske matkulturen, heilt på eiga hand og utan noko som helst slags statsstøtte. Norske matskattar skal fram og formidlast i den frie pressa, utan støtte eller økonomiske bindingar, er valspråket til denne spalta, som no altså kjem i si 13. utgåve. Me veit det er samlarar der ute, og vil difor halda fram i det uendelege.

Tida på året innbyr til å lyfta fram heile Nord-Noregs kulinariske stjerne, torsketunga. No skrid skreien inn til kysten der nord, og det er eit årleg eventyr når den store, fine torsken vert landa. Mange unge tener sine fyrste tusenlappar på å skjera tunger.

Og Innsida og mange med oss kan nyta denne herlege spesialiteten vår på mange av dei gode serveringsstadene der nord.

Innsida held ein knapp på Påls Matopplevelser i Vadsø, som ifylgje tidlegare statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet Ronny Berg frå Alta har dei aller beste tungene i landet. Berg er som områdessjef i Vegvesenet mykje på farten, så Innsida vel å bruka han som ekspert på torsketunger i denne samanhengen. Noko innehavar Pål er svært samd i. Han lagar tungene med god panering, steikte på sterk varme i ei blanding av rapsolje og smør. Dei skal absolutt ikkje friterast, hevdar Pål Arvid Dørmænen.

Innsida har vore hjå Pål og smakt tungene og nyttar difor høvet til å utropa dei til dei beste me har smakt i år.

Det er naturlegvis mange gode grunnar til å ta seg ein tur til Vadsø, fylkeshovudstaden i Finnmark. Pål sine torsketunger er garantert ein av dei. Men ver på plass tidleg. Pål stenger klokka fem alle dagar.

Emneknaggar

Fleire artiklar

Juliette (Izïa Higelin) dreg til heimbyen for å besøke familien. Det viser seg at faren ikkje klarer å uttrykkje kjenslene sine, mora har blitt meir eksentrisk enn nokon gong, systera er i ei midtlivskrise, og bestemora har hamna på aldersheim.

Juliette (Izïa Higelin) dreg til heimbyen for å besøke familien. Det viser seg at faren ikkje klarer å uttrykkje kjenslene sine, mora har blitt meir eksentrisk enn nokon gong, systera er i ei midtlivskrise, og bestemora har hamna på aldersheim.

Foto: Arthaus

FilmMeldingar

Vår Juliette har overraskande tyngde til å vera pakka inn så lett

Brit Aksnes
Juliette (Izïa Higelin) dreg til heimbyen for å besøke familien. Det viser seg at faren ikkje klarer å uttrykkje kjenslene sine, mora har blitt meir eksentrisk enn nokon gong, systera er i ei midtlivskrise, og bestemora har hamna på aldersheim.

Juliette (Izïa Higelin) dreg til heimbyen for å besøke familien. Det viser seg at faren ikkje klarer å uttrykkje kjenslene sine, mora har blitt meir eksentrisk enn nokon gong, systera er i ei midtlivskrise, og bestemora har hamna på aldersheim.

Foto: Arthaus

FilmMeldingar

Vår Juliette har overraskande tyngde til å vera pakka inn så lett

Brit Aksnes
Ivo de Figueiredo.

Ivo de Figueiredo.

Foto: Agnete Brun

BokMeldingar

Få kjenner Munch betre

Ivo de Figueiredos tobindsbiografi om Edvard Munch er nyansert og underhaldande.

Henrik Martin Dahlsbakken
Ivo de Figueiredo.

Ivo de Figueiredo.

Foto: Agnete Brun

BokMeldingar

Få kjenner Munch betre

Ivo de Figueiredos tobindsbiografi om Edvard Munch er nyansert og underhaldande.

Henrik Martin Dahlsbakken

les DAG OG TID.
Vil du òg prøve?

Her kan du prøve vekeavisa DAG OG TID gratis i tre veker.
Prøveperioden stoppar av seg sjølv.

Komplett

Papiravisa
Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Digital

Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Komplett

Papiravisa
Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Digital

Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis