Takk for at du vil dele artikkelen

Den du deler artikkelen med, kan lese og eventuelt lytte til heile artikkelen.
Det gjer vi for at fleire skal oppdage DAG OG TID.

Namnet ditt vert synleg for alle du deler artikkelen med.

Klok_Innsida

Norske matskattar – 13: torsketunger

Kvar veke les vi inn utvalde artiklar, som abonnentane våre kan lytte til.
Lytt til artikkelen
1599
20180309
1599
20180309

Innsida held fram med å fremja den norske matkulturen, heilt på eiga hand og utan noko som helst slags statsstøtte. Norske matskattar skal fram og formidlast i den frie pressa, utan støtte eller økonomiske bindingar, er valspråket til denne spalta, som no altså kjem i si 13. utgåve. Me veit det er samlarar der ute, og vil difor halda fram i det uendelege.

Tida på året innbyr til å lyfta fram heile Nord-Noregs kulinariske stjerne, torsketunga. No skrid skreien inn til kysten der nord, og det er eit årleg eventyr når den store, fine torsken vert landa. Mange unge tener sine fyrste tusenlappar på å skjera tunger.

Og Innsida og mange med oss kan nyta denne herlege spesialiteten vår på mange av dei gode serveringsstadene der nord.

Innsida held ein knapp på Påls Matopplevelser i Vadsø, som ifylgje tidlegare statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet Ronny Berg frå Alta har dei aller beste tungene i landet. Berg er som områdessjef i Vegvesenet mykje på farten, så Innsida vel å bruka han som ekspert på torsketunger i denne samanhengen. Noko innehavar Pål er svært samd i. Han lagar tungene med god panering, steikte på sterk varme i ei blanding av rapsolje og smør. Dei skal absolutt ikkje friterast, hevdar Pål Arvid Dørmænen.

Innsida har vore hjå Pål og smakt tungene og nyttar difor høvet til å utropa dei til dei beste me har smakt i år.

Det er naturlegvis mange gode grunnar til å ta seg ein tur til Vadsø, fylkeshovudstaden i Finnmark. Pål sine torsketunger er garantert ein av dei. Men ver på plass tidleg. Pål stenger klokka fem alle dagar.

Digital tilgang til DAG OG TID – heilt utan binding

Prøv ein månad for kr 49.
Deretter kr 199 per månad. Stopp når du vil.


Eller kjøp eit anna abonnement

Innsida held fram med å fremja den norske matkulturen, heilt på eiga hand og utan noko som helst slags statsstøtte. Norske matskattar skal fram og formidlast i den frie pressa, utan støtte eller økonomiske bindingar, er valspråket til denne spalta, som no altså kjem i si 13. utgåve. Me veit det er samlarar der ute, og vil difor halda fram i det uendelege.

Tida på året innbyr til å lyfta fram heile Nord-Noregs kulinariske stjerne, torsketunga. No skrid skreien inn til kysten der nord, og det er eit årleg eventyr når den store, fine torsken vert landa. Mange unge tener sine fyrste tusenlappar på å skjera tunger.

Og Innsida og mange med oss kan nyta denne herlege spesialiteten vår på mange av dei gode serveringsstadene der nord.

Innsida held ein knapp på Påls Matopplevelser i Vadsø, som ifylgje tidlegare statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet Ronny Berg frå Alta har dei aller beste tungene i landet. Berg er som områdessjef i Vegvesenet mykje på farten, så Innsida vel å bruka han som ekspert på torsketunger i denne samanhengen. Noko innehavar Pål er svært samd i. Han lagar tungene med god panering, steikte på sterk varme i ei blanding av rapsolje og smør. Dei skal absolutt ikkje friterast, hevdar Pål Arvid Dørmænen.

Innsida har vore hjå Pål og smakt tungene og nyttar difor høvet til å utropa dei til dei beste me har smakt i år.

Det er naturlegvis mange gode grunnar til å ta seg ein tur til Vadsø, fylkeshovudstaden i Finnmark. Pål sine torsketunger er garantert ein av dei. Men ver på plass tidleg. Pål stenger klokka fem alle dagar.

Emneknaggar

Fleire artiklar

Gina Tandberg er utdanna litteraturvitar og har no skrive sin første roman.

Gina Tandberg er utdanna litteraturvitar og har no skrive sin første roman.

Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss

BokMeldingar

Frisk debut

Litt forenkla kan ein seie at Gina Tandberg bygger opp eit heilt fagfelt, for så å rive det ned.

Ingvild Bræin
Gina Tandberg er utdanna litteraturvitar og har no skrive sin første roman.

Gina Tandberg er utdanna litteraturvitar og har no skrive sin første roman.

Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss

BokMeldingar

Frisk debut

Litt forenkla kan ein seie at Gina Tandberg bygger opp eit heilt fagfelt, for så å rive det ned.

Ingvild Bræin
Den tyske fotografen og filmskaparen Leni Riefenstahl saman med blant andre Adolf Hitler.

Den tyske fotografen og filmskaparen Leni Riefenstahl saman med blant andre Adolf Hitler.

Foto: NTB

FilmMeldingar
Brit Aksnes

Portrett av ei kvinne i flammar

Kvart år får eit knippe filmkritikarar presentera ein utvald film på Tromsø Internasjonale Filmfestival. Eg valde ein dokumentar som etter nok eit gjensyn gjer meg usikker og fascinert.

Bollar til alle – alltid: Her er det sjølvaste Slottet som deler ut 3400 bollar i høve eit kongeleg jubileum.

Bollar til alle – alltid: Her er det sjølvaste Slottet som deler ut 3400 bollar i høve eit kongeleg jubileum.

Foto: Lise Åserud / NTB

Frå matfatetKunnskap
Siri Helle

Kor mange syrer må til for å lage ein sjokoladebolle?

Familien Nerdrum ved garden i Stavern.

Familien Nerdrum ved garden i Stavern.

Foto: Agnete Brun / NRK

KunstKultur
Kaj Skagen

Ikkje alt er politikk

Politiseringa av Nerdrum-familien er påfallande i lys av kor upolitisk Nerdrum eigentleg er.

– Viss du vil ha meg til å smile, må du synge kjenningsmelodien til Laurdagsbarnetimen, seier Otto Prytz. Pilar følger med frå sofaen når vi syng: «Nå kommer barnetimen, nå kommer barnetimen, hysj, hysj, vær stille som mus...»

– Viss du vil ha meg til å smile, må du synge kjenningsmelodien til Laurdagsbarnetimen, seier Otto Prytz. Pilar følger med frå sofaen når vi syng: «Nå kommer barnetimen, nå kommer barnetimen, hysj, hysj, vær stille som mus...»

Foto: Hallgeir Opedal

Feature

Berre røre, ikkje sjå

Otto Prytz (81) er fødd blind, men takka vere ein ung franskmann blei han ikkje analfabet. Han blei akademikar.

Hallgeir Opedal
– Viss du vil ha meg til å smile, må du synge kjenningsmelodien til Laurdagsbarnetimen, seier Otto Prytz. Pilar følger med frå sofaen når vi syng: «Nå kommer barnetimen, nå kommer barnetimen, hysj, hysj, vær stille som mus...»

– Viss du vil ha meg til å smile, må du synge kjenningsmelodien til Laurdagsbarnetimen, seier Otto Prytz. Pilar følger med frå sofaen når vi syng: «Nå kommer barnetimen, nå kommer barnetimen, hysj, hysj, vær stille som mus...»

Foto: Hallgeir Opedal

Feature

Berre røre, ikkje sjå

Otto Prytz (81) er fødd blind, men takka vere ein ung franskmann blei han ikkje analfabet. Han blei akademikar.

Hallgeir Opedal

les DAG OG TID.
Vil du òg prøve?

Her kan du prøve vekeavisa DAG OG TID gratis i tre veker.
Prøveperioden stoppar av seg sjølv.

Komplett

Papiravisa
Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Digital

Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Komplett

Papiravisa
Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis

Digital

Digital utgåve av papiravisa
Digitale artiklar
Digitalt arkiv
Lydavis