Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Vanilje eller vanilin? Det kan vere det same, så lenge vi er ærlege og det er rikeleg av det.
Foto: Andreas Praefcke / Wikimedia Commons
Om begge juksar, kan likevel éin gjere det betre enn den andre.
Vanilje eller vanilin? Det kan vere det same, så lenge vi er ærlege og det er rikeleg av det.
Foto: Andreas Praefcke / Wikimedia Commons
Om begge juksar, kan likevel éin gjere det betre enn den andre.
Vanilje eller vanilin? Det kan vere det same, så lenge vi er ærlege og det er rikeleg av det.
Foto: Andreas Praefcke / Wikimedia Commons
Om begge juksar, kan likevel éin gjere det betre enn den andre.
Steikt sild er god middag. Så kvifor et vi det så sjeldan?
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Få råvarer har større hurtigmatpotensial enn havets sølv.
Steikt sild er god middag. Så kvifor et vi det så sjeldan?
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Få råvarer har større hurtigmatpotensial enn havets sølv.
Steikt sild er god middag. Så kvifor et vi det så sjeldan?
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Få råvarer har større hurtigmatpotensial enn havets sølv.
Å grille grønsaker kan vere ei fullgod feiring av sommarhøgtida, men her finst fallgruver.
Foto: Piviso.com
Grøne grillar treng ikkje ha vore gjennom ein heil maskinpark.
Å grille grønsaker kan vere ei fullgod feiring av sommarhøgtida, men her finst fallgruver.
Foto: Piviso.com
Grøne grillar treng ikkje ha vore gjennom ein heil maskinpark.
Å grille grønsaker kan vere ei fullgod feiring av sommarhøgtida, men her finst fallgruver.
Foto: Piviso.com
Grøne grillar treng ikkje ha vore gjennom ein heil maskinpark.
I sentrum på alle bord: Vi et ikkje like mykje potet som før, men ho er framleis viktig i norsk kosthald.
Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Er det éin ting som gjer meg til hamstrar, så er det skikkelege poteter i vårknipa.
I sentrum på alle bord: Vi et ikkje like mykje potet som før, men ho er framleis viktig i norsk kosthald.
Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Er det éin ting som gjer meg til hamstrar, så er det skikkelege poteter i vårknipa.
I sentrum på alle bord: Vi et ikkje like mykje potet som før, men ho er framleis viktig i norsk kosthald.
Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Er det éin ting som gjer meg til hamstrar, så er det skikkelege poteter i vårknipa.
Lat oss bruke blanda erfaringar frå heimeskulen til å skjøne at mangfald er bra.
Lat oss bruke blanda erfaringar frå heimeskulen til å skjøne at mangfald er bra.
Lat oss bruke blanda erfaringar frå heimeskulen til å skjøne at mangfald er bra.
Fire av fem oppdrettslaksar blir eksporterte uforedla. Er det greitt? Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
Lat oss i det minste ta oss råd til å filetere luksuslaksen vår sjølv.
Fire av fem oppdrettslaksar blir eksporterte uforedla. Er det greitt? Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
Lat oss i det minste ta oss råd til å filetere luksuslaksen vår sjølv.
Fire av fem oppdrettslaksar blir eksporterte uforedla. Er det greitt? Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
Lat oss i det minste ta oss råd til å filetere luksuslaksen vår sjølv.