Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Her vert mjølka til, men kor langt må ho reise for å nå deg?
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Nærleiken er ikkje så nær som han ein gong var. Men det inneber ikkje at han er meiningslaus.
Her vert mjølka til, men kor langt må ho reise for å nå deg?
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Nærleiken er ikkje så nær som han ein gong var. Men det inneber ikkje at han er meiningslaus.
Her vert mjølka til, men kor langt må ho reise for å nå deg?
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Nærleiken er ikkje så nær som han ein gong var. Men det inneber ikkje at han er meiningslaus.
Fiskebåten «Buodden» er ein representant for dei små båtane i fiskerinæringa.
Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Må fiskeriforvaltning vere så forbaska vanskeleg?
Fiskebåten «Buodden» er ein representant for dei små båtane i fiskerinæringa.
Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Må fiskeriforvaltning vere så forbaska vanskeleg?
Fiskebåten «Buodden» er ein representant for dei små båtane i fiskerinæringa.
Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Må fiskeriforvaltning vere så forbaska vanskeleg?
Namnlaus boks med makrell i tomat. Skal tru kvar han har vore?
Foto: Obli / Wikimedia Commons
Særnorsk smak er ikkje særnorsk bak pakningen.
Namnlaus boks med makrell i tomat. Skal tru kvar han har vore?
Foto: Obli / Wikimedia Commons
Særnorsk smak er ikkje særnorsk bak pakningen.
Namnlaus boks med makrell i tomat. Skal tru kvar han har vore?
Foto: Obli / Wikimedia Commons
Særnorsk smak er ikkje særnorsk bak pakningen.
Norsk jordbruk? Her, på eit skip lasta i Brasil, vert mykje av grunnlaget for norsk matproduksjon slik vi kjenner han, lagt.
Foto: Alexandre Meneghini / AP / NTB scanpix
Bollestad har eit problem å løyse. Men fyrst må ho innsjå at det finst.
Norsk jordbruk? Her, på eit skip lasta i Brasil, vert mykje av grunnlaget for norsk matproduksjon slik vi kjenner han, lagt.
Foto: Alexandre Meneghini / AP / NTB scanpix
Bollestad har eit problem å løyse. Men fyrst må ho innsjå at det finst.
Norsk jordbruk? Her, på eit skip lasta i Brasil, vert mykje av grunnlaget for norsk matproduksjon slik vi kjenner han, lagt.
Foto: Alexandre Meneghini / AP / NTB scanpix
Bollestad har eit problem å løyse. Men fyrst må ho innsjå at det finst.
Tørrgjær er mangelvare no til dags.
Foto: Wikimedia Commons
Det burde ikkje vere naudsynt å sende sopp over landegrensene.
Tørrgjær er mangelvare no til dags.
Foto: Wikimedia Commons
Det burde ikkje vere naudsynt å sende sopp over landegrensene.
Tørrgjær er mangelvare no til dags.
Foto: Wikimedia Commons
Det burde ikkje vere naudsynt å sende sopp over landegrensene.
Ser du noko du saknar? Om vi held att nett no, skal vi ta på kvarandre igjen – når vi er glade og triste, har vunne eller tapt, privat og politisk, fordi noko skal vare evig eller berre vere i augneblinken.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
Vi kan verke kjøpe eller selje det, og lageret kan ikkje gå tomt. Likevel kan det syne seg å vere noko av det mest verdifulle vi har.
Ser du noko du saknar? Om vi held att nett no, skal vi ta på kvarandre igjen – når vi er glade og triste, har vunne eller tapt, privat og politisk, fordi noko skal vare evig eller berre vere i augneblinken.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
Vi kan verke kjøpe eller selje det, og lageret kan ikkje gå tomt. Likevel kan det syne seg å vere noko av det mest verdifulle vi har.
Ser du noko du saknar? Om vi held att nett no, skal vi ta på kvarandre igjen – når vi er glade og triste, har vunne eller tapt, privat og politisk, fordi noko skal vare evig eller berre vere i augneblinken.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
Vi kan verke kjøpe eller selje det, og lageret kan ikkje gå tomt. Likevel kan det syne seg å vere noko av det mest verdifulle vi har.