Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Osebergskipet. Sjå. Sjå bakover, framover og akkurat no.
Foto: Mårten Teigen / Kulturhistorisk museum / Universitetet i Oslo
Alt er mest verdt når det er splitter nytt. Bortsett frå når det vert skikkeleg, skikkeleg gamalt.
Osebergskipet. Sjå. Sjå bakover, framover og akkurat no.
Foto: Mårten Teigen / Kulturhistorisk museum / Universitetet i Oslo
Alt er mest verdt når det er splitter nytt. Bortsett frå når det vert skikkeleg, skikkeleg gamalt.
Osebergskipet. Sjå. Sjå bakover, framover og akkurat no.
Foto: Mårten Teigen / Kulturhistorisk museum / Universitetet i Oslo
Alt er mest verdt når det er splitter nytt. Bortsett frå når det vert skikkeleg, skikkeleg gamalt.
Fisk i fangenskap. Ei utfordring vi må leve med?
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Verda må ha mat. Skal norsk oppdrettsnæring få vere med og bidra?
Fisk i fangenskap. Ei utfordring vi må leve med?
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Verda må ha mat. Skal norsk oppdrettsnæring få vere med og bidra?
Fisk i fangenskap. Ei utfordring vi må leve med?
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Verda må ha mat. Skal norsk oppdrettsnæring få vere med og bidra?
Å skubbe lågt utdanna og borna deira føre seg for å spare nokre barnehagekroner er mildt sagt ganske slett politisk handverk.
Å skubbe lågt utdanna og borna deira føre seg for å spare nokre barnehagekroner er mildt sagt ganske slett politisk handverk.
Å skubbe lågt utdanna og borna deira føre seg for å spare nokre barnehagekroner er mildt sagt ganske slett politisk handverk.
Gamal drikk: tjukk, sur mjølk.
Foto: Wikimedia Commons
Ikkje alle bakteriar treng namn.
Gamal drikk: tjukk, sur mjølk.
Foto: Wikimedia Commons
Ikkje alle bakteriar treng namn.
Gamal drikk: tjukk, sur mjølk.
Foto: Wikimedia Commons
Ikkje alle bakteriar treng namn.
Kor mange syltetøytypar trengst for å skape mangfald?
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I februar kjem det mange produktnyhende i matvarebutikkane, ifylgje Tine. Men kor nye er dei?
Kor mange syltetøytypar trengst for å skape mangfald?
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I februar kjem det mange produktnyhende i matvarebutikkane, ifylgje Tine. Men kor nye er dei?
Kor mange syltetøytypar trengst for å skape mangfald?
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I februar kjem det mange produktnyhende i matvarebutikkane, ifylgje Tine. Men kor nye er dei?
Lang, lang rekkje med små skeier frå stor maskin.
Foto: Siri Helle
Kvart år vert det laga minst 80 millionar eksemplar. Men kva er ei enkelt yoghurtskei eigentleg verd?
Lang, lang rekkje med små skeier frå stor maskin.
Foto: Siri Helle
Kvart år vert det laga minst 80 millionar eksemplar. Men kva er ei enkelt yoghurtskei eigentleg verd?
Lang, lang rekkje med små skeier frå stor maskin.
Foto: Siri Helle
Kvart år vert det laga minst 80 millionar eksemplar. Men kva er ei enkelt yoghurtskei eigentleg verd?