Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Grøn brus, raud brus, brun brus – appelsinbrus!
Foto: Pxhere / rawpixel.com
Ein liten drope verdshistorie – og ein liten drope appelsin.
Grøn brus, raud brus, brun brus – appelsinbrus!
Foto: Pxhere / rawpixel.com
Ein liten drope verdshistorie – og ein liten drope appelsin.
Grøn brus, raud brus, brun brus – appelsinbrus!
Foto: Pxhere / rawpixel.com
Ein liten drope verdshistorie – og ein liten drope appelsin.
Det finst ei verd av smakar der ute. Kor mange vågar du?
Foto: Ajit Solanki / AP / NTB scanpix
Eg tenker vi går for meir, ikkje mindre, i 2020.
Det finst ei verd av smakar der ute. Kor mange vågar du?
Foto: Ajit Solanki / AP / NTB scanpix
Eg tenker vi går for meir, ikkje mindre, i 2020.
Det finst ei verd av smakar der ute. Kor mange vågar du?
Foto: Ajit Solanki / AP / NTB scanpix
Eg tenker vi går for meir, ikkje mindre, i 2020.
Kortreist, langsteikt ribbemiddag ein heilt vanleg tysdag. Overflod eller berre goda frå ein aktiv matkvardag?
Foto: Siri Helle
Jammen har ein det godt når middagen smakar som eins eige liv.
Kortreist, langsteikt ribbemiddag ein heilt vanleg tysdag. Overflod eller berre goda frå ein aktiv matkvardag?
Foto: Siri Helle
Jammen har ein det godt når middagen smakar som eins eige liv.
Kortreist, langsteikt ribbemiddag ein heilt vanleg tysdag. Overflod eller berre goda frå ein aktiv matkvardag?
Foto: Siri Helle
Jammen har ein det godt når middagen smakar som eins eige liv.
Er det ikkje utsjånaden det kjem an på, seier du? Vel, noko lutefisk er vakrare enn anna.
Foto: Erik Veigård / NTB scanpix
Vegen til julegleda treng ikkje vere lang om du berre tek sansane i bruk.
Er det ikkje utsjånaden det kjem an på, seier du? Vel, noko lutefisk er vakrare enn anna.
Foto: Erik Veigård / NTB scanpix
Vegen til julegleda treng ikkje vere lang om du berre tek sansane i bruk.
Er det ikkje utsjånaden det kjem an på, seier du? Vel, noko lutefisk er vakrare enn anna.
Foto: Erik Veigård / NTB scanpix
Vegen til julegleda treng ikkje vere lang om du berre tek sansane i bruk.
Fisk på bordet til forskaren. Er han sunn eller skadeleg?
Foto: Trondheim hamn / Wikipedia
Kan mat som er skadeleg for noko, vere sunn for noko anna?
Fisk på bordet til forskaren. Er han sunn eller skadeleg?
Foto: Trondheim hamn / Wikipedia
Kan mat som er skadeleg for noko, vere sunn for noko anna?
Fisk på bordet til forskaren. Er han sunn eller skadeleg?
Foto: Trondheim hamn / Wikipedia
Kan mat som er skadeleg for noko, vere sunn for noko anna?
Kanskje er det verken utsjånaden eller alderen det kjem an på?
Lat innlandsfisken spreie sin særeigne snek over førjulslandet.
Kanskje er det verken utsjånaden eller alderen det kjem an på?
Lat innlandsfisken spreie sin særeigne snek over førjulslandet.
Kanskje er det verken utsjånaden eller alderen det kjem an på?
Lat innlandsfisken spreie sin særeigne snek over førjulslandet.