Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Gamal drikk: tjukk, sur mjølk.
Foto: Wikimedia Commons
Ikkje alle bakteriar treng namn.
Gamal drikk: tjukk, sur mjølk.
Foto: Wikimedia Commons
Ikkje alle bakteriar treng namn.
Gamal drikk: tjukk, sur mjølk.
Foto: Wikimedia Commons
Ikkje alle bakteriar treng namn.
Lang, lang rekkje med små skeier frå stor maskin.
Foto: Siri Helle
Kvart år vert det laga minst 80 millionar eksemplar. Men kva er ei enkelt yoghurtskei eigentleg verd?
Lang, lang rekkje med små skeier frå stor maskin.
Foto: Siri Helle
Kvart år vert det laga minst 80 millionar eksemplar. Men kva er ei enkelt yoghurtskei eigentleg verd?
Lang, lang rekkje med små skeier frå stor maskin.
Foto: Siri Helle
Kvart år vert det laga minst 80 millionar eksemplar. Men kva er ei enkelt yoghurtskei eigentleg verd?
Kor mange syltetøytypar trengst for å skape mangfald?
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I februar kjem det mange produktnyhende i matvarebutikkane, ifylgje Tine. Men kor nye er dei?
Kor mange syltetøytypar trengst for å skape mangfald?
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I februar kjem det mange produktnyhende i matvarebutikkane, ifylgje Tine. Men kor nye er dei?
Kor mange syltetøytypar trengst for å skape mangfald?
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I februar kjem det mange produktnyhende i matvarebutikkane, ifylgje Tine. Men kor nye er dei?
Jau då, ostepop kan vere runde. Men det er ikkje nødvendigvis nokon fordel.
Foto: Jin Zan / Wikimedia Commons
Det synte seg at sjølv i det heilt meiningslause var det noko å lære.
Jau då, ostepop kan vere runde. Men det er ikkje nødvendigvis nokon fordel.
Foto: Jin Zan / Wikimedia Commons
Det synte seg at sjølv i det heilt meiningslause var det noko å lære.
Jau då, ostepop kan vere runde. Men det er ikkje nødvendigvis nokon fordel.
Foto: Jin Zan / Wikimedia Commons
Det synte seg at sjølv i det heilt meiningslause var det noko å lære.
«It’s not the cow, it’s the how», seier dei der desse oksane bur. Er det ikkje kua, men korleis vi menneske held henne, som er problemet?
Foto: Steve Sanchez / AP / The Daily Ledger / NTB scanpix
Er det verkeleg lågare matproduksjon som må til for å berge klimaet?
«It’s not the cow, it’s the how», seier dei der desse oksane bur. Er det ikkje kua, men korleis vi menneske held henne, som er problemet?
Foto: Steve Sanchez / AP / The Daily Ledger / NTB scanpix
Er det verkeleg lågare matproduksjon som må til for å berge klimaet?
«It’s not the cow, it’s the how», seier dei der desse oksane bur. Er det ikkje kua, men korleis vi menneske held henne, som er problemet?
Foto: Steve Sanchez / AP / The Daily Ledger / NTB scanpix
Er det verkeleg lågare matproduksjon som må til for å berge klimaet?
Pølser av kylling eller svin? Ikkje godt å seie. Men digg er det. Og politikk. Foto: Pxhere.com
Ein treng ikkje gå til Otto von Bismarck for å oppdage
at Prior tek feil.
Pølser av kylling eller svin? Ikkje godt å seie. Men digg er det. Og politikk. Foto: Pxhere.com
Ein treng ikkje gå til Otto von Bismarck for å oppdage
at Prior tek feil.
Pølser av kylling eller svin? Ikkje godt å seie. Men digg er det. Og politikk. Foto: Pxhere.com
Ein treng ikkje gå til Otto von Bismarck for å oppdage
at Prior tek feil.