Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Ein liten lofottorsk kan måtte reise langt og lenger enn langt for å finne ein middagstallerken.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ekte lofottorsk reiser ikkje til Kina.
Ein liten lofottorsk kan måtte reise langt og lenger enn langt for å finne ein middagstallerken.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ekte lofottorsk reiser ikkje til Kina.
Ein liten lofottorsk kan måtte reise langt og lenger enn langt for å finne ein middagstallerken.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ekte lofottorsk reiser ikkje til Kina.
Det treng ikkje byrje her, men om du vil, kan det det.
Foto: Inra Dist / Wikimedia Commons
Jau, ein kan verte dummare av ein tur på butikken.
Det treng ikkje byrje her, men om du vil, kan det det.
Foto: Inra Dist / Wikimedia Commons
Jau, ein kan verte dummare av ein tur på butikken.
Det treng ikkje byrje her, men om du vil, kan det det.
Foto: Inra Dist / Wikimedia Commons
Jau, ein kan verte dummare av ein tur på butikken.
Kan det vere at trening er ein temmeleg tungvint måte å kome i form på?
Kan det vere at trening er ein temmeleg tungvint måte å kome i form på?
Kan det vere at trening er ein temmeleg tungvint måte å kome i form på?
Grøn brus, raud brus, brun brus – appelsinbrus!
Foto: Pxhere / rawpixel.com
Ein liten drope verdshistorie – og ein liten drope appelsin.
Grøn brus, raud brus, brun brus – appelsinbrus!
Foto: Pxhere / rawpixel.com
Ein liten drope verdshistorie – og ein liten drope appelsin.
Grøn brus, raud brus, brun brus – appelsinbrus!
Foto: Pxhere / rawpixel.com
Ein liten drope verdshistorie – og ein liten drope appelsin.
Det finst ei verd av smakar der ute. Kor mange vågar du?
Foto: Ajit Solanki / AP / NTB scanpix
Eg tenker vi går for meir, ikkje mindre, i 2020.
Det finst ei verd av smakar der ute. Kor mange vågar du?
Foto: Ajit Solanki / AP / NTB scanpix
Eg tenker vi går for meir, ikkje mindre, i 2020.
Det finst ei verd av smakar der ute. Kor mange vågar du?
Foto: Ajit Solanki / AP / NTB scanpix
Eg tenker vi går for meir, ikkje mindre, i 2020.
Kortreist, langsteikt ribbemiddag ein heilt vanleg tysdag. Overflod eller berre goda frå ein aktiv matkvardag?
Foto: Siri Helle
Jammen har ein det godt når middagen smakar som eins eige liv.
Kortreist, langsteikt ribbemiddag ein heilt vanleg tysdag. Overflod eller berre goda frå ein aktiv matkvardag?
Foto: Siri Helle
Jammen har ein det godt når middagen smakar som eins eige liv.
Kortreist, langsteikt ribbemiddag ein heilt vanleg tysdag. Overflod eller berre goda frå ein aktiv matkvardag?
Foto: Siri Helle
Jammen har ein det godt når middagen smakar som eins eige liv.