Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Fritt etter Edvard Munchs «Aften på Karl Johan».
Teikning: May Linn Clement
Når samfunnet skakar i grunnmuren, vert det endå viktigare at Dovre står støtt.
Fritt etter Edvard Munchs «Aften på Karl Johan».
Teikning: May Linn Clement
Når samfunnet skakar i grunnmuren, vert det endå viktigare at Dovre står støtt.
Fritt etter Edvard Munchs «Aften på Karl Johan».
Teikning: May Linn Clement
Når samfunnet skakar i grunnmuren, vert det endå viktigare at Dovre står støtt.
Tomme butikkhyller. Er dette ein berekraftig reaksjon på ei krise?
Foto Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Kanskje er det snart på tide å stikke fingeren i jorda.
Tomme butikkhyller. Er dette ein berekraftig reaksjon på ei krise?
Foto Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Kanskje er det snart på tide å stikke fingeren i jorda.
Tomme butikkhyller. Er dette ein berekraftig reaksjon på ei krise?
Foto Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Kanskje er det snart på tide å stikke fingeren i jorda.
Osebergskipet. Sjå. Sjå bakover, framover og akkurat no.
Foto: Mårten Teigen / Kulturhistorisk museum / Universitetet i Oslo
Alt er mest verdt når det er splitter nytt. Bortsett frå når det vert skikkeleg, skikkeleg gamalt.
Osebergskipet. Sjå. Sjå bakover, framover og akkurat no.
Foto: Mårten Teigen / Kulturhistorisk museum / Universitetet i Oslo
Alt er mest verdt når det er splitter nytt. Bortsett frå når det vert skikkeleg, skikkeleg gamalt.
Osebergskipet. Sjå. Sjå bakover, framover og akkurat no.
Foto: Mårten Teigen / Kulturhistorisk museum / Universitetet i Oslo
Alt er mest verdt når det er splitter nytt. Bortsett frå når det vert skikkeleg, skikkeleg gamalt.
Raps som skal verte margarin.
Foto: Pxhere.com
Kven har bestemt at naturleg får vere eit positivt lada ord?
Raps som skal verte margarin.
Foto: Pxhere.com
Kven har bestemt at naturleg får vere eit positivt lada ord?
Raps som skal verte margarin.
Foto: Pxhere.com
Kven har bestemt at naturleg får vere eit positivt lada ord?
Fisk i fangenskap. Ei utfordring vi må leve med?
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Verda må ha mat. Skal norsk oppdrettsnæring få vere med og bidra?
Fisk i fangenskap. Ei utfordring vi må leve med?
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Verda må ha mat. Skal norsk oppdrettsnæring få vere med og bidra?
Fisk i fangenskap. Ei utfordring vi må leve med?
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Verda må ha mat. Skal norsk oppdrettsnæring få vere med og bidra?
Å skubbe lågt utdanna og borna deira føre seg for å spare nokre barnehagekroner er mildt sagt ganske slett politisk handverk.
Å skubbe lågt utdanna og borna deira føre seg for å spare nokre barnehagekroner er mildt sagt ganske slett politisk handverk.
Å skubbe lågt utdanna og borna deira føre seg for å spare nokre barnehagekroner er mildt sagt ganske slett politisk handverk.