Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Sau på lager har vi hatt før, men det bør ikkje verte nokon vane.
Foto: NTB scanpix
Vi må ete meir sau, men marknaden klarar nok ikkje dette aleine.
Sau på lager har vi hatt før, men det bør ikkje verte nokon vane.
Foto: NTB scanpix
Vi må ete meir sau, men marknaden klarar nok ikkje dette aleine.
Sau på lager har vi hatt før, men det bør ikkje verte nokon vane.
Foto: NTB scanpix
Vi må ete meir sau, men marknaden klarar nok ikkje dette aleine.
At daglegvarebransjen no får si eiga lov, gjer lite med det prisdrivne mørkeret han er omgjeven av.
At daglegvarebransjen no får si eiga lov, gjer lite med det prisdrivne mørkeret han er omgjeven av.
At daglegvarebransjen no får si eiga lov, gjer lite med det prisdrivne mørkeret han er omgjeven av.
Endeleg kvardag – med leverpostei.
For sunt til å slankast vekk.
Endeleg kvardag – med leverpostei.
For sunt til å slankast vekk.
Endeleg kvardag – med leverpostei.
For sunt til å slankast vekk.
Ein rein blant fleire. Kor mange har vi plass til – og kva vil vi betale for han?
Di meir reinkjøt som kjem i butikken, di meir skavar vi av.
Ein rein blant fleire. Kor mange har vi plass til – og kva vil vi betale for han?
Di meir reinkjøt som kjem i butikken, di meir skavar vi av.
Ein rein blant fleire. Kor mange har vi plass til – og kva vil vi betale for han?
Di meir reinkjøt som kjem i butikken, di meir skavar vi av.
Tre proteinbarar, to av dei delte i to, med sjokolade. Gjer ordet protein sjokolade sunnare?
Å gjere sjokoladen meir komplisert gjer han
diverre ikkje sunnare.
Tre proteinbarar, to av dei delte i to, med sjokolade. Gjer ordet protein sjokolade sunnare?
Å gjere sjokoladen meir komplisert gjer han
diverre ikkje sunnare.
Tre proteinbarar, to av dei delte i to, med sjokolade. Gjer ordet protein sjokolade sunnare?
Å gjere sjokoladen meir komplisert gjer han
diverre ikkje sunnare.
Keisame ingrediensar, men for eit produkt!
Foto: Wikimedia Commons
Kan noko vere ekte om vi ikkje veit kor det kjem frå?
Keisame ingrediensar, men for eit produkt!
Foto: Wikimedia Commons
Kan noko vere ekte om vi ikkje veit kor det kjem frå?
Keisame ingrediensar, men for eit produkt!
Foto: Wikimedia Commons
Kan noko vere ekte om vi ikkje veit kor det kjem frå?