Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Bær på bær på bær. Kor modne kan dei verte før dei tippar over kanten?
Foto: Pxhere
Korleis gå på grov jordbærslang utan ein flik av dårleg samvit.
Bær på bær på bær. Kor modne kan dei verte før dei tippar over kanten?
Foto: Pxhere
Korleis gå på grov jordbærslang utan ein flik av dårleg samvit.
Bær på bær på bær. Kor modne kan dei verte før dei tippar over kanten?
Foto: Pxhere
Korleis gå på grov jordbærslang utan ein flik av dårleg samvit.
Klippfisk. Og tomat. Må det vere slik?
Foto: commons.wikimedia.org
Klippfisk i tomat med lauk, chili og god olivenolje
er framleis god bruk av fisk.
Klippfisk. Og tomat. Må det vere slik?
Foto: commons.wikimedia.org
Klippfisk i tomat med lauk, chili og god olivenolje
er framleis god bruk av fisk.
Klippfisk. Og tomat. Må det vere slik?
Foto: commons.wikimedia.org
Klippfisk i tomat med lauk, chili og god olivenolje
er framleis god bruk av fisk.
Det er ikkje til å tru at Sogn og Fjordane snart forsvinn for godt.
Det er ikkje til å tru at Sogn og Fjordane snart forsvinn for godt.
Det er ikkje til å tru at Sogn og Fjordane snart forsvinn for godt.
Sommarmat? Kvifor ikkje? Ferskare vert han i alle høve ikkje.
Foto: pxhere.com
Kvifor skal ferien vere sakte, men sommarmaten rask?
Sommarmat? Kvifor ikkje? Ferskare vert han i alle høve ikkje.
Foto: pxhere.com
Kvifor skal ferien vere sakte, men sommarmaten rask?
Sommarmat? Kvifor ikkje? Ferskare vert han i alle høve ikkje.
Foto: pxhere.com
Kvifor skal ferien vere sakte, men sommarmaten rask?
Haust i olivenlunden. Men ikkje all oliven får henge så lenge at dei er blitt fullmogne.
Foto: Wikimedia
Ekte oliven kan faktisk gå for både lut og kaldt vatn.
Haust i olivenlunden. Men ikkje all oliven får henge så lenge at dei er blitt fullmogne.
Foto: Wikimedia
Ekte oliven kan faktisk gå for både lut og kaldt vatn.
Haust i olivenlunden. Men ikkje all oliven får henge så lenge at dei er blitt fullmogne.
Foto: Wikimedia
Ekte oliven kan faktisk gå for både lut og kaldt vatn.
Høgt heng dei, og vatn har dei på alle sider. Samstundes syter dei for lys i mørketida. Bent Arne Rognaldsen og Herstein Halvorsen byter ut ei mengd kraftige batteri.
Foto: Siri Helle
Om havet er vegen, må det vegskilt til. Eller farleimerking, som det heiter til sjøs.
Høgt heng dei, og vatn har dei på alle sider. Samstundes syter dei for lys i mørketida. Bent Arne Rognaldsen og Herstein Halvorsen byter ut ei mengd kraftige batteri.
Foto: Siri Helle
Om havet er vegen, må det vegskilt til. Eller farleimerking, som det heiter til sjøs.
Høgt heng dei, og vatn har dei på alle sider. Samstundes syter dei for lys i mørketida. Bent Arne Rognaldsen og Herstein Halvorsen byter ut ei mengd kraftige batteri.
Foto: Siri Helle
Om havet er vegen, må det vegskilt til. Eller farleimerking, som det heiter til sjøs.