Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Det er ikkje til å tru at Sogn og Fjordane snart forsvinn for godt.
Det er ikkje til å tru at Sogn og Fjordane snart forsvinn for godt.
Det er ikkje til å tru at Sogn og Fjordane snart forsvinn for godt.
Haust i olivenlunden. Men ikkje all oliven får henge så lenge at dei er blitt fullmogne.
Foto: Wikimedia
Ekte oliven kan faktisk gå for både lut og kaldt vatn.
Haust i olivenlunden. Men ikkje all oliven får henge så lenge at dei er blitt fullmogne.
Foto: Wikimedia
Ekte oliven kan faktisk gå for både lut og kaldt vatn.
Haust i olivenlunden. Men ikkje all oliven får henge så lenge at dei er blitt fullmogne.
Foto: Wikimedia
Ekte oliven kan faktisk gå for både lut og kaldt vatn.
Høgt heng dei, og vatn har dei på alle sider. Samstundes syter dei for lys i mørketida. Bent Arne Rognaldsen og Herstein Halvorsen byter ut ei mengd kraftige batteri.
Foto: Siri Helle
Om havet er vegen, må det vegskilt til. Eller farleimerking, som det heiter til sjøs.
Høgt heng dei, og vatn har dei på alle sider. Samstundes syter dei for lys i mørketida. Bent Arne Rognaldsen og Herstein Halvorsen byter ut ei mengd kraftige batteri.
Foto: Siri Helle
Om havet er vegen, må det vegskilt til. Eller farleimerking, som det heiter til sjøs.
Høgt heng dei, og vatn har dei på alle sider. Samstundes syter dei for lys i mørketida. Bent Arne Rognaldsen og Herstein Halvorsen byter ut ei mengd kraftige batteri.
Foto: Siri Helle
Om havet er vegen, må det vegskilt til. Eller farleimerking, som det heiter til sjøs.
Svolten no? Biff er godt. Og enkelt.
Foto: Pxhere
Ikkje lat deg lure: Biff er eigentleg ganske lett.
Svolten no? Biff er godt. Og enkelt.
Foto: Pxhere
Ikkje lat deg lure: Biff er eigentleg ganske lett.
Svolten no? Biff er godt. Og enkelt.
Foto: Pxhere
Ikkje lat deg lure: Biff er eigentleg ganske lett.
Slakta svin – vanskeleg å sjå korleis dei har hatt det før slakt.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
No, meir enn nokon gong, må vi sette pris på produksjonsgrisen.
Slakta svin – vanskeleg å sjå korleis dei har hatt det før slakt.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
No, meir enn nokon gong, må vi sette pris på produksjonsgrisen.
Slakta svin – vanskeleg å sjå korleis dei har hatt det før slakt.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
No, meir enn nokon gong, må vi sette pris på produksjonsgrisen.
Stort ferskare vert ikkje nypoteta, og sesongen er no.
Foto: Pxhere
Meir enn berre vatn og stivelse.
Stort ferskare vert ikkje nypoteta, og sesongen er no.
Foto: Pxhere
Meir enn berre vatn og stivelse.
Stort ferskare vert ikkje nypoteta, og sesongen er no.
Foto: Pxhere
Meir enn berre vatn og stivelse.