Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Kven er kongen på grillen? Nakkekoteletten, så klart.
Foto: Maxpixel.net
Bein i nasen er ikkje alltid nok. Det må nakkemusklar til.
Kven er kongen på grillen? Nakkekoteletten, så klart.
Foto: Maxpixel.net
Bein i nasen er ikkje alltid nok. Det må nakkemusklar til.
Kven er kongen på grillen? Nakkekoteletten, så klart.
Foto: Maxpixel.net
Bein i nasen er ikkje alltid nok. Det må nakkemusklar til.
Vert vi verkeleg for gamle til dette?
Illustrasjon: pixnio.com
At «best» er subjektivt, er ikkje noko nytt. At «fersk» er nærast det same, er litt verre.
Vert vi verkeleg for gamle til dette?
Illustrasjon: pixnio.com
At «best» er subjektivt, er ikkje noko nytt. At «fersk» er nærast det same, er litt verre.
Vert vi verkeleg for gamle til dette?
Illustrasjon: pixnio.com
At «best» er subjektivt, er ikkje noko nytt. At «fersk» er nærast det same, er litt verre.
Postkort frå kring 1909, handkolorert. Fotograf: Solveig Lund (1869–1943).
Eigar: Nasjonalbiblioteket
Noreg vert ikkje meir jamstilt om vi rakkar ned på dei som har teke seg råd til bunad.
Postkort frå kring 1909, handkolorert. Fotograf: Solveig Lund (1869–1943).
Eigar: Nasjonalbiblioteket
Noreg vert ikkje meir jamstilt om vi rakkar ned på dei som har teke seg råd til bunad.
Postkort frå kring 1909, handkolorert. Fotograf: Solveig Lund (1869–1943).
Eigar: Nasjonalbiblioteket
Noreg vert ikkje meir jamstilt om vi rakkar ned på dei som har teke seg råd til bunad.
Mat eller dop? Nei då, det er berre sukkerkrystallar.
Foto: Wikimedia Commons
Ja til Sylvi i matfatet.
Mat eller dop? Nei då, det er berre sukkerkrystallar.
Foto: Wikimedia Commons
Ja til Sylvi i matfatet.
Mat eller dop? Nei då, det er berre sukkerkrystallar.
Foto: Wikimedia Commons
Ja til Sylvi i matfatet.
Er desse epla små eller store? Ikkje så lett å seie, er det vel, så lenge ein ikkje har noko å samanlikne med?
Foto: pxhere.com
Småtteriet overraskar – men må det vere så likt?
Er desse epla små eller store? Ikkje så lett å seie, er det vel, så lenge ein ikkje har noko å samanlikne med?
Foto: pxhere.com
Småtteriet overraskar – men må det vere så likt?
Er desse epla små eller store? Ikkje så lett å seie, er det vel, så lenge ein ikkje har noko å samanlikne med?
Foto: pxhere.com
Småtteriet overraskar – men må det vere så likt?
Bondevett handlar om eit avslutta kapittel. Difor har boka mykje å seie til framtida.
Bondevett handlar om eit avslutta kapittel. Difor har boka mykje å seie til framtida.
Bondevett handlar om eit avslutta kapittel. Difor har boka mykje å seie til framtida.