Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Mjølk og andre mjølkedrikkar og andre drikkar. Kva vel du?
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kvifor produserer mjølkesamvirket Tine havredrikk?
Mjølk og andre mjølkedrikkar og andre drikkar. Kva vel du?
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kvifor produserer mjølkesamvirket Tine havredrikk?
Mjølk og andre mjølkedrikkar og andre drikkar. Kva vel du?
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Kvifor produserer mjølkesamvirket Tine havredrikk?
Grønsaker blanda i ei skål. Ber dei krafta si?
Foto: pxhere.com
Ei god suppe skal ha kraft. Men er ho berekraftig eller berre kraftig vås?
Grønsaker blanda i ei skål. Ber dei krafta si?
Foto: pxhere.com
Ei god suppe skal ha kraft. Men er ho berekraftig eller berre kraftig vås?
Grønsaker blanda i ei skål. Ber dei krafta si?
Foto: pxhere.com
Ei god suppe skal ha kraft. Men er ho berekraftig eller berre kraftig vås?
Nett så koseleg vert det med sursild og høveleg med lauk.
Foto via Wikimedia Commons
Sild er gull. Likevel gjer ho seg best på ein gyllen middelveg.
Nett så koseleg vert det med sursild og høveleg med lauk.
Foto via Wikimedia Commons
Sild er gull. Likevel gjer ho seg best på ein gyllen middelveg.
Nett så koseleg vert det med sursild og høveleg med lauk.
Foto via Wikimedia Commons
Sild er gull. Likevel gjer ho seg best på ein gyllen middelveg.
Ost, kjeks og noko småsøtt. Best utan dårleg samvet.
Av og til er det enkelt å velje rett.
Ost, kjeks og noko småsøtt. Best utan dårleg samvet.
Av og til er det enkelt å velje rett.
Ost, kjeks og noko småsøtt. Best utan dårleg samvet.
Av og til er det enkelt å velje rett.
Tradisjonsbåtane våre går frå nytte til nyte. Det hjelper oss å fylle hòl i sjølvaste vikinghistoria.
Tradisjonsbåtane våre går frå nytte til nyte. Det hjelper oss å fylle hòl i sjølvaste vikinghistoria.
Tradisjonsbåtane våre går frå nytte til nyte. Det hjelper oss å fylle hòl i sjølvaste vikinghistoria.
Naturressursane våre fyk ut av landet i høgt tempo. Det er på tide å ta grep.
Naturressursane våre fyk ut av landet i høgt tempo. Det er på tide å ta grep.
Naturressursane våre fyk ut av landet i høgt tempo. Det er på tide å ta grep.