Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Elin Pettersen vert veldig glad når ho får den første skreien.
Foto: Siri Helle
Somme bryr seg litt ekstra om kva du og eg
et til middag.
Elin Pettersen vert veldig glad når ho får den første skreien.
Foto: Siri Helle
Somme bryr seg litt ekstra om kva du og eg
et til middag.
Elin Pettersen vert veldig glad når ho får den første skreien.
Foto: Siri Helle
Somme bryr seg litt ekstra om kva du og eg
et til middag.
Det er ikkje godt å sjå kva kjøtpålegget inneheld, men kva om det ikkje eingong inneheld det det hevdar å innehalde?
Rettleiande verdiar kan rote oss vekk.
Det er ikkje godt å sjå kva kjøtpålegget inneheld, men kva om det ikkje eingong inneheld det det hevdar å innehalde?
Rettleiande verdiar kan rote oss vekk.
Det er ikkje godt å sjå kva kjøtpålegget inneheld, men kva om det ikkje eingong inneheld det det hevdar å innehalde?
Rettleiande verdiar kan rote oss vekk.
Fårikål er kåra til Noregs nasjonalrett – igjen.
Foto: Wikimedia Commons
Få stadar er vi nordmenn så lite oppfinnsame som i nasjonalrettkåringar.
Fårikål er kåra til Noregs nasjonalrett – igjen.
Foto: Wikimedia Commons
Få stadar er vi nordmenn så lite oppfinnsame som i nasjonalrettkåringar.
Fårikål er kåra til Noregs nasjonalrett – igjen.
Foto: Wikimedia Commons
Få stadar er vi nordmenn så lite oppfinnsame som i nasjonalrettkåringar.
Mange erter små gjer godt for jord og kropp.
Foto: Pxhere.com
Ei lita ert har gjeve oss stor arvelære.
Mange erter små gjer godt for jord og kropp.
Foto: Pxhere.com
Ei lita ert har gjeve oss stor arvelære.
Mange erter små gjer godt for jord og kropp.
Foto: Pxhere.com
Ei lita ert har gjeve oss stor arvelære.
Los Ove Henning Smelvær og kaptein Krzystof Bubacz i ferd med å fortøye «Yeoman Bontrup» utanfor steinbrotet.
Mykje er i endring i sjøfarten, men sjøen står ikkje i ro, og losleideren heng der framleis.
Los Ove Henning Smelvær og kaptein Krzystof Bubacz i ferd med å fortøye «Yeoman Bontrup» utanfor steinbrotet.
Mykje er i endring i sjøfarten, men sjøen står ikkje i ro, og losleideren heng der framleis.
Los Ove Henning Smelvær og kaptein Krzystof Bubacz i ferd med å fortøye «Yeoman Bontrup» utanfor steinbrotet.
Mykje er i endring i sjøfarten, men sjøen står ikkje i ro, og losleideren heng der framleis.
Ein ny generasjon går til kamp for ekte heimelaga mat (eller eit pannekakeløp).
Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
Kvifor krev det så mykje å lage heimelaga mat på fabrikk?
Ein ny generasjon går til kamp for ekte heimelaga mat (eller eit pannekakeløp).
Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
Kvifor krev det så mykje å lage heimelaga mat på fabrikk?
Ein ny generasjon går til kamp for ekte heimelaga mat (eller eit pannekakeløp).
Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
Kvifor krev det så mykje å lage heimelaga mat på fabrikk?