Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
I Noreg er den dominerande kommersielle sauerasen norsk kvit sau (NKS).
Det er ikkje lett å vere vill i eit tamt byråkrati.
I Noreg er den dominerande kommersielle sauerasen norsk kvit sau (NKS).
Det er ikkje lett å vere vill i eit tamt byråkrati.
I Noreg er den dominerande kommersielle sauerasen norsk kvit sau (NKS).
Det er ikkje lett å vere vill i eit tamt byråkrati.
Reker. Store eller små? Ikkje godt å seie. Som så ofte elles er det heller ikkje det det kjem an på.
Foto: pxhere.com
Ingen bør vere naken og kald lenger enn høgst nødvendig.
Reker. Store eller små? Ikkje godt å seie. Som så ofte elles er det heller ikkje det det kjem an på.
Foto: pxhere.com
Ingen bør vere naken og kald lenger enn høgst nødvendig.
Reker. Store eller små? Ikkje godt å seie. Som så ofte elles er det heller ikkje det det kjem an på.
Foto: pxhere.com
Ingen bør vere naken og kald lenger enn høgst nødvendig.
I motsetnad til Gunhild Stordalen løftar vi denne veka fram kålrota. Hurra!
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Fordi dei mest rotete kjøkkena av og til er dei mest framtidsretta.
I motsetnad til Gunhild Stordalen løftar vi denne veka fram kålrota. Hurra!
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Fordi dei mest rotete kjøkkena av og til er dei mest framtidsretta.
I motsetnad til Gunhild Stordalen løftar vi denne veka fram kålrota. Hurra!
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Fordi dei mest rotete kjøkkena av og til er dei mest framtidsretta.
Elin Pettersen vert veldig glad når ho får den første skreien.
Foto: Siri Helle
Somme bryr seg litt ekstra om kva du og eg
et til middag.
Elin Pettersen vert veldig glad når ho får den første skreien.
Foto: Siri Helle
Somme bryr seg litt ekstra om kva du og eg
et til middag.
Elin Pettersen vert veldig glad når ho får den første skreien.
Foto: Siri Helle
Somme bryr seg litt ekstra om kva du og eg
et til middag.
Det er ikkje godt å sjå kva kjøtpålegget inneheld, men kva om det ikkje eingong inneheld det det hevdar å innehalde?
Rettleiande verdiar kan rote oss vekk.
Det er ikkje godt å sjå kva kjøtpålegget inneheld, men kva om det ikkje eingong inneheld det det hevdar å innehalde?
Rettleiande verdiar kan rote oss vekk.
Det er ikkje godt å sjå kva kjøtpålegget inneheld, men kva om det ikkje eingong inneheld det det hevdar å innehalde?
Rettleiande verdiar kan rote oss vekk.
Fårikål er kåra til Noregs nasjonalrett – igjen.
Foto: Wikimedia Commons
Få stadar er vi nordmenn så lite oppfinnsame som i nasjonalrettkåringar.
Fårikål er kåra til Noregs nasjonalrett – igjen.
Foto: Wikimedia Commons
Få stadar er vi nordmenn så lite oppfinnsame som i nasjonalrettkåringar.
Fårikål er kåra til Noregs nasjonalrett – igjen.
Foto: Wikimedia Commons
Få stadar er vi nordmenn så lite oppfinnsame som i nasjonalrettkåringar.