Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Svolten no? Biff er godt. Og enkelt.
Foto: Pxhere
Ikkje lat deg lure: Biff er eigentleg ganske lett.
Svolten no? Biff er godt. Og enkelt.
Foto: Pxhere
Ikkje lat deg lure: Biff er eigentleg ganske lett.
Svolten no? Biff er godt. Og enkelt.
Foto: Pxhere
Ikkje lat deg lure: Biff er eigentleg ganske lett.
Slakta svin – vanskeleg å sjå korleis dei har hatt det før slakt.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
No, meir enn nokon gong, må vi sette pris på produksjonsgrisen.
Slakta svin – vanskeleg å sjå korleis dei har hatt det før slakt.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
No, meir enn nokon gong, må vi sette pris på produksjonsgrisen.
Slakta svin – vanskeleg å sjå korleis dei har hatt det før slakt.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
No, meir enn nokon gong, må vi sette pris på produksjonsgrisen.
Stort ferskare vert ikkje nypoteta, og sesongen er no.
Foto: Pxhere
Meir enn berre vatn og stivelse.
Stort ferskare vert ikkje nypoteta, og sesongen er no.
Foto: Pxhere
Meir enn berre vatn og stivelse.
Stort ferskare vert ikkje nypoteta, og sesongen er no.
Foto: Pxhere
Meir enn berre vatn og stivelse.
Iluustrasjon: Shutterstock / NTB scanpix
I det andletslause byråkratiet er det ikkje byråkratane som manglar andlet. Det er klientane, og reformiveren har mykje av skulda.
Iluustrasjon: Shutterstock / NTB scanpix
I det andletslause byråkratiet er det ikkje byråkratane som manglar andlet. Det er klientane, og reformiveren har mykje av skulda.
Iluustrasjon: Shutterstock / NTB scanpix
I det andletslause byråkratiet er det ikkje byråkratane som manglar andlet. Det er klientane, og reformiveren har mykje av skulda.
Klimavenleg: Dette er krydder, meir presist gurkemeie. Men er det slik mat må sjå ut i framtida om vi skal berge klimaet?
Foto: Pixabay
Er løysinga på klimakrisa ein dehydrert tomat i ein pose?
Klimavenleg: Dette er krydder, meir presist gurkemeie. Men er det slik mat må sjå ut i framtida om vi skal berge klimaet?
Foto: Pixabay
Er løysinga på klimakrisa ein dehydrert tomat i ein pose?
Klimavenleg: Dette er krydder, meir presist gurkemeie. Men er det slik mat må sjå ut i framtida om vi skal berge klimaet?
Foto: Pixabay
Er løysinga på klimakrisa ein dehydrert tomat i ein pose?
Appelsinar er ein del av naturen. Men gjer dei han godt?
Foto: pxhere.com
Bier liker appelsinar. Berre det ikkje vert for mange av dei rett etter kvarandre.
Appelsinar er ein del av naturen. Men gjer dei han godt?
Foto: pxhere.com
Bier liker appelsinar. Berre det ikkje vert for mange av dei rett etter kvarandre.
Appelsinar er ein del av naturen. Men gjer dei han godt?
Foto: pxhere.com
Bier liker appelsinar. Berre det ikkje vert for mange av dei rett etter kvarandre.