Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Lat oss bruke blanda erfaringar frå heimeskulen til å skjøne at mangfald er bra.
Lat oss bruke blanda erfaringar frå heimeskulen til å skjøne at mangfald er bra.
Lat oss bruke blanda erfaringar frå heimeskulen til å skjøne at mangfald er bra.
I sentrum på alle bord: Vi et ikkje like mykje potet som før, men ho er framleis viktig i norsk kosthald.
Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Er det éin ting som gjer meg til hamstrar, så er det skikkelege poteter i vårknipa.
I sentrum på alle bord: Vi et ikkje like mykje potet som før, men ho er framleis viktig i norsk kosthald.
Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Er det éin ting som gjer meg til hamstrar, så er det skikkelege poteter i vårknipa.
I sentrum på alle bord: Vi et ikkje like mykje potet som før, men ho er framleis viktig i norsk kosthald.
Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Er det éin ting som gjer meg til hamstrar, så er det skikkelege poteter i vårknipa.
Fire av fem oppdrettslaksar blir eksporterte uforedla. Er det greitt? Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
Lat oss i det minste ta oss råd til å filetere luksuslaksen vår sjølv.
Fire av fem oppdrettslaksar blir eksporterte uforedla. Er det greitt? Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
Lat oss i det minste ta oss råd til å filetere luksuslaksen vår sjølv.
Fire av fem oppdrettslaksar blir eksporterte uforedla. Er det greitt? Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
Lat oss i det minste ta oss råd til å filetere luksuslaksen vår sjølv.
Norsk mat samlar tusenvis til festivalen Matstreif i Oslo kvar haust. Men kor lett er han å finne i butikken?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Vi bør ikkje trenge lesebriller for å velje norsk på butikken.
Norsk mat samlar tusenvis til festivalen Matstreif i Oslo kvar haust. Men kor lett er han å finne i butikken?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Vi bør ikkje trenge lesebriller for å velje norsk på butikken.
Norsk mat samlar tusenvis til festivalen Matstreif i Oslo kvar haust. Men kor lett er han å finne i butikken?
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Vi bør ikkje trenge lesebriller for å velje norsk på butikken.
Tidleg barndom legg eit grunnlag for tryggleikskjensle seinare i livet. Her er kronprinsfamilien nytta som døme på ein trygg familie.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Vi har det temmeleg trygt her i landet. Men kva kjem det av? Og set vi nok pris på tryggleiken?
Tidleg barndom legg eit grunnlag for tryggleikskjensle seinare i livet. Her er kronprinsfamilien nytta som døme på ein trygg familie.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Vi har det temmeleg trygt her i landet. Men kva kjem det av? Og set vi nok pris på tryggleiken?
Tidleg barndom legg eit grunnlag for tryggleikskjensle seinare i livet. Her er kronprinsfamilien nytta som døme på ein trygg familie.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Vi har det temmeleg trygt her i landet. Men kva kjem det av? Og set vi nok pris på tryggleiken?
Smått er godt om våren. Men held det gjennom heile vekstsesongen?
Foto: pxhere.com
Du treng ikkje gard for å dyrke grønsaker. Ikkje eingong hage. Og ikkje minst: Du treng ikkje plastsett frå Plantasjen.
Smått er godt om våren. Men held det gjennom heile vekstsesongen?
Foto: pxhere.com
Du treng ikkje gard for å dyrke grønsaker. Ikkje eingong hage. Og ikkje minst: Du treng ikkje plastsett frå Plantasjen.
Smått er godt om våren. Men held det gjennom heile vekstsesongen?
Foto: pxhere.com
Du treng ikkje gard for å dyrke grønsaker. Ikkje eingong hage. Og ikkje minst: Du treng ikkje plastsett frå Plantasjen.