Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Bygg kan dyrkast heilt opp til Finnmark. Kvifor ikkje byte ut poteta med byggryn av og til?
Foto: Julian Stratenschulte / TT / NTB scanpix
Ris eller potet. Potet eller ris. Eller pasta, då. Men er det alt vi kan ha attåt middagen vår?
Bygg kan dyrkast heilt opp til Finnmark. Kvifor ikkje byte ut poteta med byggryn av og til?
Foto: Julian Stratenschulte / TT / NTB scanpix
Ris eller potet. Potet eller ris. Eller pasta, då. Men er det alt vi kan ha attåt middagen vår?
Bygg kan dyrkast heilt opp til Finnmark. Kvifor ikkje byte ut poteta med byggryn av og til?
Foto: Julian Stratenschulte / TT / NTB scanpix
Ris eller potet. Potet eller ris. Eller pasta, då. Men er det alt vi kan ha attåt middagen vår?
Statsminister Erna Solberg kjøper bollar på Bolleland på Shell-stasjonen Espa Servicesenter. Seinast i mars skreiv fire statsrådar under på ein handlingsplan for eit sunnare kosthald.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Det er få stader det er vanskelegare – og dyrare –
å vere sunn enn langs vegen.
Statsminister Erna Solberg kjøper bollar på Bolleland på Shell-stasjonen Espa Servicesenter. Seinast i mars skreiv fire statsrådar under på ein handlingsplan for eit sunnare kosthald.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Det er få stader det er vanskelegare – og dyrare –
å vere sunn enn langs vegen.
Statsminister Erna Solberg kjøper bollar på Bolleland på Shell-stasjonen Espa Servicesenter. Seinast i mars skreiv fire statsrådar under på ein handlingsplan for eit sunnare kosthald.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Det er få stader det er vanskelegare – og dyrare –
å vere sunn enn langs vegen.
Du plukkar eit årsforbruk ramslauk på nokre minutt, men litt jobb står att når du kjem heim.
Foto: Wikimedia Commons
All kvitlauk kjem frå Kina. Heldigvis kan grøn lauk smake like kvitt.
Du plukkar eit årsforbruk ramslauk på nokre minutt, men litt jobb står att når du kjem heim.
Foto: Wikimedia Commons
All kvitlauk kjem frå Kina. Heldigvis kan grøn lauk smake like kvitt.
Du plukkar eit årsforbruk ramslauk på nokre minutt, men litt jobb står att når du kjem heim.
Foto: Wikimedia Commons
All kvitlauk kjem frå Kina. Heldigvis kan grøn lauk smake like kvitt.
Om du ikkje steikjer egg og bacon i eige feitt, er olje eit betre alternativ enn margarin.
Foto: NTB scanpix
Margarin på flaske. Treng vi eigentleg det?
Om du ikkje steikjer egg og bacon i eige feitt, er olje eit betre alternativ enn margarin.
Foto: NTB scanpix
Margarin på flaske. Treng vi eigentleg det?
Om du ikkje steikjer egg og bacon i eige feitt, er olje eit betre alternativ enn margarin.
Foto: NTB scanpix
Margarin på flaske. Treng vi eigentleg det?
Ved å sette inn Cas9-enzym som gjer malariamyggen steril, kan ein utrydde den plagsame arten.
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Skal vi gjere irreversible endringar i naturen, må vi som eit minimum kunne forvente at alle veit at det skjer. Dei politiske partia kan byrje med å få seg ein CRISPR-politikk.
Ved å sette inn Cas9-enzym som gjer malariamyggen steril, kan ein utrydde den plagsame arten.
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Skal vi gjere irreversible endringar i naturen, må vi som eit minimum kunne forvente at alle veit at det skjer. Dei politiske partia kan byrje med å få seg ein CRISPR-politikk.
Ved å sette inn Cas9-enzym som gjer malariamyggen steril, kan ein utrydde den plagsame arten.
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Skal vi gjere irreversible endringar i naturen, må vi som eit minimum kunne forvente at alle veit at det skjer. Dei politiske partia kan byrje med å få seg ein CRISPR-politikk.
Fersk torskerogn i ein balje på eit fiskemottak på Røst.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Kvifor et vi egg, men ikkje mjølke?
Fersk torskerogn i ein balje på eit fiskemottak på Røst.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Kvifor et vi egg, men ikkje mjølke?
Fersk torskerogn i ein balje på eit fiskemottak på Røst.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Kvifor et vi egg, men ikkje mjølke?