Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Kjøtkaker i brun saus, saman med fårikål, toppar statistikken over nasjonalrettar.
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Mamma har ikkje einerett på kjøtkaker, men dei ho lagar, bør vere skikkelege.
Kjøtkaker i brun saus, saman med fårikål, toppar statistikken over nasjonalrettar.
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Mamma har ikkje einerett på kjøtkaker, men dei ho lagar, bør vere skikkelege.
Kjøtkaker i brun saus, saman med fårikål, toppar statistikken over nasjonalrettar.
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Mamma har ikkje einerett på kjøtkaker, men dei ho lagar, bør vere skikkelege.
Bøffelmozzarella som vert laga i eit meieri i Caserta, ikkje langt frå Napoli i Sør-Italia.
Foto: Franco Costano / AP Photo / NTB scanpix
Både pluss og minus.
Bøffelmozzarella som vert laga i eit meieri i Caserta, ikkje langt frå Napoli i Sør-Italia.
Foto: Franco Costano / AP Photo / NTB scanpix
Både pluss og minus.
Bøffelmozzarella som vert laga i eit meieri i Caserta, ikkje langt frå Napoli i Sør-Italia.
Foto: Franco Costano / AP Photo / NTB scanpix
Både pluss og minus.
No finst det så mange øltypar at ein kan drikke øl dagleg i vekesvis utan å drikke den same øltypen to gonger.
Fotol: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Éin ting er nostalgien. Ein annan er at vi no på det næraste er nøydde til å kjøpe endå meir øl.
No finst det så mange øltypar at ein kan drikke øl dagleg i vekesvis utan å drikke den same øltypen to gonger.
Fotol: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Éin ting er nostalgien. Ein annan er at vi no på det næraste er nøydde til å kjøpe endå meir øl.
No finst det så mange øltypar at ein kan drikke øl dagleg i vekesvis utan å drikke den same øltypen to gonger.
Fotol: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Éin ting er nostalgien. Ein annan er at vi no på det næraste er nøydde til å kjøpe endå meir øl.
Utan handverk, ingen pianokonsert: Tilfredse øyre krev nøyaktige hender.
Utan handverk, ingen pianokonsert: Tilfredse øyre krev nøyaktige hender.
Utan handverk, ingen pianokonsert: Tilfredse øyre krev nøyaktige hender.
Samtiden vil dyra vel. Men det spørs om dei gjer det på ein måte offera sjølve ville kjenne seg att i.
Samtiden vil dyra vel. Men det spørs om dei gjer det på ein måte offera sjølve ville kjenne seg att i.
Samtiden vil dyra vel. Men det spørs om dei gjer det på ein måte offera sjølve ville kjenne seg att i.
Mange pøsar på med protein berre for å vise fram musklane sine.
Illustrasjonsfoto: Efrem Lukatsky / AP Photo / NTB scanpix
Heller litt for mykje pudding i beina enn å pisse protein.
Mange pøsar på med protein berre for å vise fram musklane sine.
Illustrasjonsfoto: Efrem Lukatsky / AP Photo / NTB scanpix
Heller litt for mykje pudding i beina enn å pisse protein.
Mange pøsar på med protein berre for å vise fram musklane sine.
Illustrasjonsfoto: Efrem Lukatsky / AP Photo / NTB scanpix
Heller litt for mykje pudding i beina enn å pisse protein.