Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Sommarkotelettane frå mange kjende produsentar inneheld berre 80–85 prosent kjøt.
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Sommarmaten fortener respekt.
Sommarkotelettane frå mange kjende produsentar inneheld berre 80–85 prosent kjøt.
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Sommarmaten fortener respekt.
Sommarkotelettane frå mange kjende produsentar inneheld berre 80–85 prosent kjøt.
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Sommarmaten fortener respekt.
Sildefilet er ein klassikar som kan steikast og bli ein god middag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
No er det andreplassen som gjeld.
Sildefilet er ein klassikar som kan steikast og bli ein god middag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
No er det andreplassen som gjeld.
Sildefilet er ein klassikar som kan steikast og bli ein god middag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
No er det andreplassen som gjeld.
Pesto kan ein lage sjølv.
Foto: Matthew Mead / AP Photo / NTB scanpix
Mest eller best for pengane?
Pesto kan ein lage sjølv.
Foto: Matthew Mead / AP Photo / NTB scanpix
Mest eller best for pengane?
Pesto kan ein lage sjølv.
Foto: Matthew Mead / AP Photo / NTB scanpix
Mest eller best for pengane?
Skilnaden på chili og chili i biffblanding er openberr: Den eine kan du nytte i kakao.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Bør vi late industrien blande kryddera for oss?
Skilnaden på chili og chili i biffblanding er openberr: Den eine kan du nytte i kakao.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Bør vi late industrien blande kryddera for oss?
Skilnaden på chili og chili i biffblanding er openberr: Den eine kan du nytte i kakao.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Bør vi late industrien blande kryddera for oss?
Nord-Noreg er langt vekke. Å tvinge på nordlendingane ei regionreform sender dei endå lenger av garde.
Nord-Noreg er langt vekke. Å tvinge på nordlendingane ei regionreform sender dei endå lenger av garde.
Nord-Noreg er langt vekke. Å tvinge på nordlendingane ei regionreform sender dei endå lenger av garde.
Bygg kan dyrkast heilt opp til Finnmark. Kvifor ikkje byte ut poteta med byggryn av og til?
Foto: Julian Stratenschulte / TT / NTB scanpix
Ris eller potet. Potet eller ris. Eller pasta, då. Men er det alt vi kan ha attåt middagen vår?
Bygg kan dyrkast heilt opp til Finnmark. Kvifor ikkje byte ut poteta med byggryn av og til?
Foto: Julian Stratenschulte / TT / NTB scanpix
Ris eller potet. Potet eller ris. Eller pasta, då. Men er det alt vi kan ha attåt middagen vår?
Bygg kan dyrkast heilt opp til Finnmark. Kvifor ikkje byte ut poteta med byggryn av og til?
Foto: Julian Stratenschulte / TT / NTB scanpix
Ris eller potet. Potet eller ris. Eller pasta, då. Men er det alt vi kan ha attåt middagen vår?