Siri Helle er fast skribent i Dag og Tid, forfattar, under (evig) snikkaropplæring og utdanna agronom. Ho har mellom anna skrive sakprosabøkene Med berre nevane. Eit forsvar for praktisk arbeid (2019), Handle rett. Lure val i ein matbransje full av juks (2014) og Trollefossvegen 23. Tilbake til heimbygda (2022). I DAG OG TID skriv ho spalta «Frå matfatet -– om mat og matproduksjon» kvar veke. Her fortel ho om matvarene du finn i butikkhyllene. Helle skriv i tillegg kommentarar og reportasjar, gjerne om tema som distriktspolitikk, primærnæringar, arbeidsliv, natur og klima.
Ikkje heilt det det gjev seg ut for, men godt likevel.
Ikkje heilt det det gjev seg ut for, men godt likevel.
Ikkje heilt det det gjev seg ut for, men godt likevel.
This Nov. 2, 2015 photo shows warm pumpkin bourbon cheesecake in Concord, NH. Serve this cheesecake hot, right out of the oven, topped with a little vanilla ice cream or sweetened whipped cream(AP Photo/Matthew Mead)
Illustrasjonsfoto: Matthew Mead / AP Photo / NTB scanpix
Når verda er å finne i ein halvliterboks is.
This Nov. 2, 2015 photo shows warm pumpkin bourbon cheesecake in Concord, NH. Serve this cheesecake hot, right out of the oven, topped with a little vanilla ice cream or sweetened whipped cream(AP Photo/Matthew Mead)
Illustrasjonsfoto: Matthew Mead / AP Photo / NTB scanpix
Når verda er å finne i ein halvliterboks is.
This Nov. 2, 2015 photo shows warm pumpkin bourbon cheesecake in Concord, NH. Serve this cheesecake hot, right out of the oven, topped with a little vanilla ice cream or sweetened whipped cream(AP Photo/Matthew Mead)
Illustrasjonsfoto: Matthew Mead / AP Photo / NTB scanpix
Når verda er å finne i ein halvliterboks is.
Alle saker har to sider. Frislepp av vasskuterar er unntaket som stadfestar denne regelen.
Alle saker har to sider. Frislepp av vasskuterar er unntaket som stadfestar denne regelen.
Alle saker har to sider. Frislepp av vasskuterar er unntaket som stadfestar denne regelen.
Sommarkotelettane frå mange kjende produsentar inneheld berre 80–85 prosent kjøt.
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Sommarmaten fortener respekt.
Sommarkotelettane frå mange kjende produsentar inneheld berre 80–85 prosent kjøt.
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Sommarmaten fortener respekt.
Sommarkotelettane frå mange kjende produsentar inneheld berre 80–85 prosent kjøt.
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Sommarmaten fortener respekt.
Sildefilet er ein klassikar som kan steikast og bli ein god middag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
No er det andreplassen som gjeld.
Sildefilet er ein klassikar som kan steikast og bli ein god middag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
No er det andreplassen som gjeld.
Sildefilet er ein klassikar som kan steikast og bli ein god middag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
No er det andreplassen som gjeld.
Pesto kan ein lage sjølv.
Foto: Matthew Mead / AP Photo / NTB scanpix
Mest eller best for pengane?
Pesto kan ein lage sjølv.
Foto: Matthew Mead / AP Photo / NTB scanpix
Mest eller best for pengane?
Pesto kan ein lage sjølv.
Foto: Matthew Mead / AP Photo / NTB scanpix
Mest eller best for pengane?